Laserontharing

Heb je last van haren in het gezicht of het lichaam? Of misschien krijg jij ontstekingen na het scheren? Wil je hier graag van af? Dan kunnen wij je helpen met een oplossing.

De behandelopties bij ongewenste haargroei is afhankelijk van de kleur van de haren. Bij bruine en zwarte haren is laserontharing de juiste behandelmethode. Witte, rossige of grijze haren behandelen wij met elektrische epilatie.

Maak hier een afspraak voor een intakegesprek.

Wil je eerst meer weten over de laserbehandeling van de ongewenste haargroei? Lees dan hieronder de meest gestelde vragen over laserontharen.

  1. Thuis scheer of knip je de haartjes kort. Dit doe je 2 dagen voor de behandeling.
  2. De huidtherapeut maakt de huid schoon met huidalcohol en tekent het behandelgebied af met een huidpotlood. Als er nog wat lange haren zitten halen wij dat met een scheermesje weg.
  3. De behandeling kan bestaan uit een behandeling met alleen de Alexandrite laser of de Nd Yag 1064nm laser of we gebruiken beide lasers tegelijk. Dit is afhankelijk van jouw huidskleur en de kleur en dikte van jouw haren.
  4. De behandeling is gevoelig. Je kunt de laserbehandeling ervaren als warme speldenprikjes.
  5. Direct na de behandeling voelt de huid warm aan en kan gaan zwellen.
  6. De haren zijn niet direct weg, deze vallen de komende 2 weken uit.
  7. Thuis koel je de huid met koude natte washandjes.
  8. Je kunt een verkoelende crème en SPF 30 gebruiken om de huid te koelen en te beschermen tegen de zon. Wij adviseren hiervoor de Alhydran SPF 30 crème.

Wij werken voor laserontharen met de Duetto MT EVO van Quanta System. Dit zijn twee lasers; Alexandrite laser 755nm en Nd:Yag laser 1064nm. Beiden hebben een andere werking, dit leggen wij hieronder uit.

Werking van de Alexandrite laser

Het laserlicht van de Alexandrite laser wordt door het pigment van het haartje geabsorbeerd en omgezet in warmte. Het haartje geleid de warmte naar de haarpapil waar de cellen van de papil vernietigd worden. De haarpapil zal alleen vernietigd worden wanneer het haartje in de groeifase zit. Alleen dan kan het haartje de warmte tot onder in het haarzakje brengen waar de haarpapil vernietigd zal worden. Een aantal dagen tot weken na de behandeling vallen de behandelde haartjes uit.

Werking van de Nd:Yag laser

Het laserlicht van de Nd:Yag laser wordt door het bloed in de bloedvaatjes, die het haartje van voeding voorzien, geabsorbeerd. Daar wordt het licht omgezet in warmte wat het haarzakje vernietigd waardoor er op den duur geen haargroei meer mogelijk is. Een aantal dagen tot weken na de behandeling vallen de behandelde haartjes uit.

Mixed Technologie

Afhankelijk van de huidskleur en de dikte en kleur van de haren gebruiken we één laser of een combinatie van beide lasers tegelijk.

  • Alexandrite laser (755 nm), bij lichte huidtypes
  • Combinatie van de Alexandrite en Nd:Yag laser bij een mediaterrane huid
  • Nd:Yag (1064 nm) bij een donkere tot negroïde huid

Nee. Gemiddeld blijven 80% van de haren in het behandelde gebied weg.

Laserontharing is een duurzame oplossing om ongewenste haren te behandelen. Dat betekent dat de behandelde haren voor langere tijd wegblijven. Het is echter wel mogelijk dat in de loop van de jaren ‘slapende’ haarzakjes haren gaan ontwikkelen. Vaak heeft dit te maken met een hormonale verandering zoals bij een zwangerschap, bij de overgang of door het gebruik van medicatie. Het is dan ook aan te raden eens per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen verschilt per behandelgebied en de oorzaak, hoeveelheid, kleur en dikte van de beharing.

In het gezicht behandelen wij 1 keer per 4 weken. Op het lichaam behandelen wij 1 keer per 6 of 8 weken.

De haren groeien in een cyclus. De haren die in de groeifase zijn zitten met de haarwortel vast aan de voedingsbodem van het haarzakje. Alleen deze haren worden effectief behandeld tijdens de laserbehandeling.

Ongeveer 20% van de haren die je nu op je huid ziet, zitten in de groeifase. De andere haren zitten in een andere fase van de cyclus. Elke haar komt opnieuw in de groeifase en kan dan effectief behandeld worden.

Na de behandeling is de behandelde huid rood, licht gezwollen en voelt warm aan. De uren na de behandeling neemt dit af.

De haren zijn niet direct weg na de behandeling. Ze kunnen wat verschroeid zijn en zichtbaar zijn als zwarte puntjes. De haren vallen na ongeveer 2 weken uit. Je hebt dan een aantal weken geen haar. Vaak zie je in de week voor de behandeling weer nieuwe haren groeien in het behandelgebied.

Een gladde huid, geen ontstekingen en ingegroeide haren meer. Jij hoeft je niet meer druk te maken over de haartjes in je gezicht of op je lichaam. Na de laatste behandeling is ongeveer 80% van alle haartjes weg.

Onder invloed van hormonen en medicatie kunnen er nieuwe haartjes gaan groeien. Deze behandel je tijdens de jaarlijkse onderhoudsbehandeling.

De behandeling kan als gevoelig ervaren worden. De meeste mensen ervaren warme speldenprikjes bij de behandeling. De warme huid trekt de uren na de behandeling al snel weg.

Wij kunnen alle huidskleuren behandelen met onze ontharingslasers.

  • Alexandrite laser (755 nm), bij lichte huidtypes
  • Combinatie van de Alexandrite en Nd:Yag laser bij een mediaterrane huid
  • Nd:Yag (1064 nm) bij een donkere tot negroïde huid

Scheer twee dagen voor de behandeling de haren met een scheermesje of haartrimmer. Het is belangrijk dat er een stoppeltje zichtbaar is tijdens de behandeling.

Ga niet zonnen en bescherm je huid altijd goed met een zonnebrandcrème SPF 30 of SPF 50 welke tevens een UVA-bescherming biedt.

Gebruik geen ontharingscrème. En stop minimaal 4 weken voor de behandeling met het epileren of harsen van de haren.

 

De investering is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Een overzicht van de tarieven per behandeling vind je hier

Zorgverzekeraars vergoeden deze kosten uit je aanvullende verzekering onder de noemer epilatie of ontharen.

Ben je benieuwd of jouw zorgverzekeraar deze behandelingen vergoed? Neem dan contact hierover op met je zorgverzekeraar.