Vochtophopingen, een pijnlijk litteken
of veel last van jouw bestraalde huid?

Zodra de diagnose kanker wordt gesteld, beland je in een strak georganiseerd traject. Alles wordt uit de kast getrokken, om jou zo snel mogelijk te genezen en kanker vrij te krijgen.

Echt tijd om na te denken wat je overkomt en wat dit verder met zich meebrengt is er niet bij. Pas wanneer het ziekenhuistraject erop zit, en je weer je eigen regie terug hebt, val je een in een diep dal.

Het verwerkingsproces kan beginnen. En zo lief als je omgeving is, en hoe graag zij jou willen ondersteunen, ze weten niet wat jij voelt en doormaakt.

Hoe meer tijd er verstrijkt, des te meer wordt er verwacht dat je weer volledig mee draait met de maatschappij. Wij weten dat de realiteit anders is. Er komt nog zoveel op je af na het ziekenhuis traject. Ook dingen waar je nooit aan hebt gedacht, of waar in het traject minder de focus op ligt.

Je durft eigenlijk niet meer te klagen over de pijn van het litteken of verhardingen en zwellingen in de huid. Je wilt niet ondankbaar overkomen. Je moet immers blij zijn dat je het hebt overleefd.

Toen ik voor het eerst bij Care kwam om te kijken of zij iets voor mij konden betekenen, voelde ik mij erg onzeker. Ik vond het spannend om bij een vreemde mijn kleding uit te moeten trekken en daar mijn meest kwetsbare plek te laten zien. Tijdens het intakegesprek werd ik gelijk op mijn gemak gesteld. Lynn was erg professioneel maar ook zeer meelevend en begripvol. Ik had uiteindelijk helemaal geen moeite meer om mijn kleding uit te trekken. Inmiddels kom ik alleen nog voor behandeling als er weer veel zwelling optreedt. Dit is meestal in de zomermaanden. Na een paar behandelingen is het meestal weer stabiel. Ik raad iedereen met oedeem aan om zich bij Care te laten behandelen.

A. uit Woerden

Heb jij last van jouw litteken, het operatiegebied
of de huid er omheen?
Weet dan dat je hier niet langer mee door hoeft te lopen!

Klachten van je litteken, verhardingen in je huid, zwelling en een pijnlijke huid komen zeer veel voor bij mensen na de behandeling van kanker. Weet dat het belangrijk is om hier iets mee te doen.

Want hoe eerder je dit aanpakt hoe korter de weg is naar vermindering in pijn en zwelling. En hoe langer je wacht hoe harder de huid of het litteken wordt. En de zwelling zal zich ook langzaamaan verergeren.

Wij zien het uitspreken van je gevoel niet als klagen. Wij willen jou graag hier mee helpen!

Mogelijk heb je je klachten al eens neergelegd bij je behandeld arts. Bij zwelling wordt vaak gezegd dat dit uit zichzelf weg zal trekken. Wij weten helaas dat dit in de praktijk vaak anders is.

Operatievocht trekt vaak snel na de operatie uit zichzelf weg, maar is het lymfoedeem dan zal het alleen maar verslechteren.

Daarom hebben wij dit voor iemand zoals jij over een andere boeg gegooid en het Oedeemtraject ontwikkeld.

Na jouw oedeemtraject:

 • Kennis over lymfoedeem
  Jij ontvangt van ons alle benodigde kennis over lymfoedeem. Hierdoor ben je in staat goed te begrijpen wat er in je lichaam gebeurt en kun je een inschatting maken wat je zelf kunt doen om het lymfoedeem stabiel te houden.
 • Behandelingen
  Nu je begrijpt wat lymfoedeem precies is en hoe het lichaam ondersteund kan worden om het lymfoedeem te laten afvoeren starten we met behandelen. Wij behandelen jouw zwelling, verhardingen en dempen je pijn door middel van oedeem en fibrosegrepen. Dit is een bepaalde vorm van massage. Na de eerste behandeling ervaar je een verlichting van je klachten. In onze behandelingen richten wij ons op jouw klachten zodat jouw klachten afnemen, de pijn vermindert en dit jouw leven niet langer beïnvloed.
 • Compressie
  Ervaar de meerwaarde van compressie. Compressie is één van de belangrijkste onderdelen voor het verbeteren en het behouden van de afname van oedeem. Hiermee pakken we het lymfoedeem aan maar zorgen we er ook voor dat het lymfoedeem niet zomaar terug kan komen. Afhankelijk van de locatie van het lymfoedeem zit maken we met elkaar keuzes voor compressiemiddelen. We bekijken samen welke soorten voor jou geschikt zijn en goed toepasbaar.
 • Zelf monitoren
  Het is zeer waardevol om te weten hoe het gaat met het lymfoedeem. En meten is weten dus wij maken jou hier wegwijs in. Naast de behandelingen gaan we jou dus ook ondersteunen in het zelf monitoren van je lymfoedeem. Voortaan ben jij in staat om eventuele toename zelf op te sporen en een weloverwogen keuze te maken in de aangereikte hulpmiddelen om dit aan te pakken.
 • Bewegen
  Vele onderzoeken zijn het met elkaar eens. Bewegen is heel belangrijk. Naast dat bewegen voor de algehele gezondheid goed is. Helpt bewegen ook bij de afname van het lymfoedeem. Je krijgt van ons praktische tips en oefeningen mee die je gemakkelijk thuis doet om zo de afvoer van het lymfoedeem te stimuleren.

Voordat ik bij Care Huid- en Oedeemtherapie kwam, ben ik bij een fysiotherapiepraktijk geweest voor de behandeling van mijn lymfoedeem. Daar werd ik alleen de eerste keer gemasseerd en daarna vooral op de apparaten gezet om te sporten. Toen ik na enkele weken nog geen verbetering merkte ben ik opzoek gegaan naar een andere oedeemtherapeut. Toen ontdekte ik Care Huid- en Oedeemtherapie. De eerste behandeling was al een hele verbetering. Deze meiden hebben echt verstand van zaken. Ik merkte dat zij naar mijn klachten luisterde en voor deze klachten een oplossing zochten. Ik geef deze meiden een dikke 10 en gun iedereen met oedeem een behandeling bij hen.

S. uit Woerden

Tijdens het behandeltraject zijn wij er 100% voor jou.

Alles kun je met ons bespreken en wij vinden jouw gevoel nooit te veel of irrelevant. Dat is juist de reden dat wij dit persoonlijke maatwerktraject hebben opgezet. Zodat jouw pijn en oedeem snel onder controle is.

En jouw klachten jou niet steeds weer doen herinneren aan de tijd dat je de diagnose kanker kreeg. Na ons traject heb jij het zelfvertrouwen om de regie weer in eigen hand te nemen. Je kunt het zelf, maar staat er niet alleen voor.

Jouw huid, in goede handen bij Care Huid- en Oedeemtherapie.

Jij bent het waard om gehoord te worden!
En jouw klachten hoe klein ook, zijn voor ons topprioriteit!

Ik ben doorverwezen vanuit het UMC naar Care voor oedeemtherapie. Het UMC had van andere patiënten goede verhalen gehoord over deze praktijk. Eigenlijk had ik mijn buik wel vol van alle bezoeken aan het ziekenhuis of de huisarts. Maar omdat ik steeds meer pijn kreeg en er steeds meer oedeem bij kwam heb ik toch maar gebeld voor een afspraak. Ik kon dezelfde week terecht en werd geholpen door Thessa een vriendelijke en opgewekte jonge dame. Ze nam alle tijd voor me en wist precies de juiste dingen te vragen om te weten hoe de vork in de steel zat. Ik voelde me op mijn gemak dus durfde ook eerlijk te zeggen dat ik enorm tegen dit gesprek opzag. Inmiddels kom ik een aantal weken bij Thessa en ik merk al een grote verbetering. De behandeling helpt en ik ben ook zelf goed aan het werk gezet. Want hoe aardig ik haar ook vind ik wil toch het liefste verlost zijn van alle zorgverleners.

J. uit Woerden

Wij stoppen niet, waar de standaard weg stopt!

Onze praktijk heeft de afgelopen jaren vele connecties gemaakt met andere zorgverleners. Mede doordat wij 10 jaar gehuisvest zijn geweest in Gezondheidscentrum Woerden en Medisch Centrum Iepenhof. Maar ook met andere (para) medici buiten de centra hebben wij contacten om de juiste en snelste zorg te kunnen bieden waar de patiënt centraal staat.

Ja, ik wil graag het kennismakingsgesprek!

Ik had nog nooit van lymfoedeem gehoord en in het ziekenhuis hadden ze mij hier ook niets over gezegd. Toen mijn borst steeds dikker en harder werd dacht ik in eerste instantie dat dit er gewoon bij hoorde. Tijdens een controle afspraak in het ziekenhuis gaf mijn oncoloog aan dat het nu toch wel verstandig zou zijn om bij een oedeemtherapeut langs te gaan. Bij mij om de hoek zit de praktijk van Care. Ze hebben mij goed geholpen. De harde stukken worden steeds zachter en ik draag een steunkous om mijn arm. Ik was verbaasd toen ze ook mijn arm gingen opmeten want ik had helemaal geen klachten aan mijn arm. Maar de meting liet een groot verschil zien met de andere arm. Nu ik een steunkous draag merk ik dat mijn arm in de avond niet meer zo moe aanvoelt. Nooit gedacht dat dit ook door het vocht kon komen. Ik vind de dames van Care kundig, aardig en ze doen echt ontzettend hun best voor je. Ik adviseer iedereen na borstkanker om langs Care te gaan.

B. uit Woerden

Veelgestelde Vragen

Ja wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Ja, oedeembehandelingen worden vergoed uit je zorgverzekering. De eerste 20 behandelingen worden deels of volledig vergoed uit je aanvullende zorgverzekering.

Vanaf de 21e behandeling kunnen wij een machtiging aanvragen bij de zorgverzekering. Wanneer de machtiging wordt afgegeven zullen de behandelingen vanaf de 21e behandeling uit de basisverzekering vergoed worden. Echter zal je eigen risico eerst aangesproken worden.

Dit is sterk afhankelijk van de mate van oedeem en de behandelingen die hiervoor nodig zijn. Gemiddeld zien wij onze cliënten aan het begin 1x per week. Dit wordt vervolgens afgebouwd wanneer het oedeem in de onderhoudsfase komt.

Wij zijn voorstander van zelfmanagement en bekijken per cliënt wat hierin mogelijk is. Houd jij ervan om zelfredzaam te zijn dan leren wij jou graag wat je zelf kunt doen, zodat je zo min mogelijk afspraken in de praktijk hebt.

Wij proberen je binnen een week een afspraak te bieden.

Het tarief wordt bepaald door jouw zorgverzekeraar. Dit ligt meestal tussen de 40 en 50 euro per behandeling.

Nee, in het verleden deden wij dit zelf maar wij zijn sinds 2020 een samenwerking aangegaan met Hilhorst hulpmiddelen. Deze kleinschalige organisatie is zeer vakkundig en persoonlijk. Patricia zorgt ervoor dat jij altijd de beste kous krijgt passend bij jou klachten. Patricia meet de kousen aan vanuit de vertrouwelijke plek van onze praktijkruimte.

Heb je een vraag?

Wil je liever eerst even contact met ons? Bel naar 0348-447545 of stel je vraag via het formulier hieronder.