Ontharen

Elke dag kun je je haren wel scheren en eigenlijk is het dan nog niet glad. En dan hebben we het nog niet eens over die ingegroeide haren en stoppels die na een scheerbeurt de kop op steken. Tijd om jouw haren voor altijd de kop in te drukken. Na de eerste laserbehandeling merk je al verbetering.

  • “Had ik dit maar eerder gedaan!’’ zeggen de mensen die je voor gingen. En wat zij nog meer zeiden is:
  • “Al vanaf de eerste laserbehandeling bleven de haren langer weg dan met scheren.”
  • “De haartjes die terugkwamen tijdens het behandeltraject waren dunner en zachter.”
  • “Na elke laserbehandeling zag je dat er minder haren terugkwamen.”
  • “Toen ik de laatste laserbehandeling had gehad voelde ik me verlost van alle haren. Een echte verademing!”
  • “Nog elke dag geniet ik van mijn gladde oksels.”

Zij genieten van al deze voordelen omdat wij bij Care met de meest geavanceerde lasers werken. Zo kunnen wij alle huidskleuren veilig en effectief behandelen.

De naam van onze geavanceerde laser is de Duetto MT EVO. Deze bevat zowel de Alexandrite (geschikt voor de lichte huid) als de ND Yag laser (geschikt voor de donkere huid). En als kers op de taart kunnen wij beide lasers tegelijk gebruiken. We werken met beide lasers vooral bij Mediterraanse vrouwen.

Weg met die ingegroeide haren, stoppels, oneindige wax behandelingen, bussen scheerschuim en scheermesjes. Maar bovenal, weg met die donkere haren!

Bij laserontharing worden de haarzakjes vernietigd, waardoor er geen nieuwe haren meer kunnen groeien.

Het werkt als volgt. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren. De haren geleiden de warmte van het laserlicht naar de voedingsbodem onder in de haarzakjes. Hierdoor gaan de haarzakjes kapot en kunnen er geen nieuwe haren groeien.

Wij werken met twee soorten lasers, zodat alle huidskleuren veilig en effectief behandeld kunnen worden.

De Alexandrite laser gebruiken wij voor de lichte huid. De Nd-YAG laser voor de donkere huid. En we kunnen de lasers ook tegelijk gebruiken. Dit doen we bij de Mediterraanse huid.

Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen verschilt per behandelgebied en de oorzaak, hoeveelheid, kleur en dikte van de beharing.

De haren groeien in een cyclus. De haren die in de groeifase zijn zitten met de haarwortel vast aan de voedingsbodem van het haarzakje. Alleen deze haren worden effectief behandeld tijdens de laserbehandeling.

Ongeveer 20% van de haren die je nu op je huid ziet, zitten in de groeifase. De andere haren zitten in een andere fase van de cyclus. Elke haar komt opnieuw in de groeifase en kan dan effectief behandeld worden.

Voor laserontharing in het gezicht kom je 1x per 4 weken voor een behandeling. En voor laserontharing van het lichaam kom je 1x per 6 tot 8 weken voor een behandeling.

Dit heeft te maken met de haargroeicyclus die we hierboven benoemen. De haargroeicyclus van het gezicht gaat wat sneller dan op het lichaam.

Laserbehandelingen zijn niet pijnloos. “Warme speldenprikjes” of “een elastiekje dat tegen je huid schiet”. Zo omschrijven de meeste mensen die een laserbehandeling ondergaan wat zij voelen.

Er komt veel warmte in de huid wat dit gevoel kan veroorzaken. De warmtesensatie is van korte duur en trekt snel weg. Afhankelijk van het behandelgebied kan het meer of minder gevoelig zijn.

Wij werken tijdens de behandeling met een luchtkoelsysteem. Deze blaast een koude lucht over de huid wat het warme en pijnlijke gevoel verlicht.

Afhankelijk van de grootte van het gebied verschilt dit. Een bovenlip kan al in 15 minuten behandeld worden maar gehele benen nemen zo’n 1,5 uur in beslag.

Ja. Wij werken met hoogwaardige laserapparatuur waarmee wij alle huidskleuren zo veilig mogelijk kunnen behandelen. Tijdens de behandeling worden je ogen beschermd door een speciale bril. En is onze laserruimte ingericht en gecontroleerd a.d.h.v. de richtlijnen laserveiligheid.

Daarnaast hebben onze huidtherapeuten jarenlange ervaring met lasertherapie en houden wij onze kennis up to date door het volgen van nascholingen.

Ondanks al onze maatregelen is het van belang om onze adviezen goed op te volgen. Wanneer je verandering in medicatie hebt. Of in de zon of onder de zonnebank geweest bent dan geef je dit aan bij de huidtherpaeut voordat zij begint met de behandeling. Zo werken we samen zo veilig mogelijk.

Ondanks dat het vaak definitief ontharen wordt genoemd is dit niet de juiste bewoording. De haarzakjes die zijn vernietigd, daar zal geen haar meer uit groeien. Echter zijn er ook haarzakjes die op dit moment geen haren produceren. ‘Slapende haarzakjes’ noemen we die.

Door een verandering in de hormoonhuishouding, bijvoorbeeld bij een zwangerschap of de overgang, kunnen die slapende haarzakjes haren gaan produceren. Dit kan ook gebeuren door gebruik van bepaalde medicatie.

Het kan zijn dat je 1 keer per jaar een onderhoudsbehandeling nodig hebt om je resultaat te behouden.

Scheer twee dagen voor de behandeling voor de laatste keer de haren met een scheermesje of haartrimmer. Het is belangrijk dat er een stoppeltje zichtbaar is tijdens de behandeling.

Ga niet zonnen en bescherm je huid altijd goed met een zonnebrandcrème SPF 30 of 50 welke tevens een UVA-bescherming biedt.

Gebruik geen ontharingscrème. En stop minimaal 4 weken voor de behandeling met het epileren of harsen van de haren.

Na het laseren zijn alle haren behandeld. Deze haren zullen ongeveer 2 weken na de behandeling uitvallen.

Door de haargroeicyclus blijven niet alle haren direct weg. In de weken na de behandeling zullen er weer nieuwe haren groeien.

De huidreactie is verschillend per persoon en per behandelgebied. Meestal is de huid rood en licht gezwollen. Ook kun je bultjes zien door de zwelling rondom de haarzakjes. En ook kleine zwarte puntjes waar de haren door de laser zijn verbrand.

De huidreacties nemen in de uren tot enkele dagen na de behandeling af. Ook dit is afhankelijk van jouw huid en het behandelgebied.

Helaas bevat lichtblond haar te weinig pigment om met de laser behandeld te worden. Wel kan lichtblond haar door middel van elektrische epilatie permanent verwijderd worden. Hetzelfde geldt voor grijze en rossige haren.

Wanneer je huid haar bruine kleurtje van de zon kwijt is.

Een lasertraject neemt minimaal 12 maanden in beslag. Daarom starten veel mensen direct na de zomer zodat zij de volgende zomer kunnen genieten van een vakantie zonder dagelijks te hoeven scheren.

Je mag de haren niet harsen vanaf minimaal 4 weken voor de behandeling. En 2 dagen voor de behandeling scheer je de haren voor het laatst waardoor er stoppeltjes ontstaan.

Dit kan even een vervelende periode zijn. Gelukkig zul je merken dat ook de hoeveelheid stoppels afnemen wanneer je een aantal behandelingen hebt gehad.

De behandeling is niet pijnloos.

Dat zijn er bijna te veel om op te noemen! Maar de belangrijkste voordelen die onze cliënten aangeven zijn:

  • “Niet meer hoeven scheren”
  • “Geen ingegroeide haren meer”
  • “Geen geïrriteerde huid”
  • “Schaamteloos weer durven zwemmen”
  • “Van je kinderen niet meer horen: Mama je prikt!”

Wij adviseren pas te starten met laserontharen zodra je als vrouw voor het eerst gemenstrueerd hebt.

Dit adviseren wij zodat je tijdens het lasertraject geen grote hormoonveranderingen doormaakt. Hormoonveranderingen staan mogelijk het behalen van het beste resultaat in de weg.

Tot 16 jaar is toestemming van de ouder(s) of voogd nodig.

Tijdens een zwangerschap behandelen wij NIET. Laserontharing zal geen schade brengen aan het kind. Maar je maakt als vrouw een hormonale verandering door. Hierdoor kan je huid en pigment anders reageren tijdens een laserbehandeling.

Tevens zal door de hormonale verandering ook het gewenste resultaat niet behaald kunnen worden.

Na de zwangerschap kun je van start met laserbehandeling.

Geef je borstvoeding? Dan starten we wanneer je gestopt bent met de borstvoeding.

Helaas is laserontharen op een tatoeage niet mogelijk.

Scheren mag wel maar harsen niet. Bij het verwijderen van haren door middel van harsen is er geen haar meer aanwezig welke gelaserd kan worden.

De investering hangt af van de grootte van het behandelgebied. Onze prijzen beginnen vanaf €45,- per behandeling.

Laserontharing in het gezicht wordt veelal vergoed uit je aanvullende verzekering. Behandeling van het lichaam worden niet vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

Uitzonderingen hierin zijn ontharen bij transgenderzorg, ontharen van het gebied rondom een haarnestcyste of ontharen van de huid rondom een stoma. Echter beoordeelt je zorgverzekeraar zelf of je hiervoor in aanmerking komt en tot welk bedrag zij vergoeden.

Tijdens een laserontharingstraject is het van belang dat je je huid beschermd tegen zonlicht door middel van een anti-zonnebrandcrème met minimaal een SPF 30 met zowel UVA- als UVB-bescherming.

Vermijdt zoveel mogelijk zon tijdens je traject, dit geldt ook voor de zonnebank.

Ook gebruik van bruiningcrèmes of spraytanning wordt afgeraden. Wij kunnen de gebruinde huid door bruiningscrèmes of spraytan niet veilig behandelen. Daarom zullen wij het traject onderbreken wanneer je hier gebruik van hebt gemaakt.

Vaatjes / Couperose / Rosacea

Ben je klaar met die rode en blauwe vaatjes in je gezicht? Baal je ervan dat het altijd lijkt alsof je een wijntje op hebt? Dan bieden de laserbehandelingen bij Care voor jou de oplossing.

  • “Het was mij de investering meer dan waard.” Zeiden de patiënten die jou voor gingen. En ook de volgende voordelen werden benoemd:
  • “Ik durf weer zonder make-up de deur uit.”
  • “Mijn zelfvertrouwen is gegroeid, nu het niet altijd lijkt alsof ik bloos tijdens gesprekken met collega’s en klanten.”
  • “Heerlijk nu ik zorgeloos een wijntje kan drinken, zonder dat het lijkt alsof ik een hele fles op heb.”
  • “Had ik de vaatlaserbehandelingen bij Care maar eerder ontdekt.” 

Bij Care behandelen wij de rode bloedvaatjes in het gezicht met onze geavanceerde Duetto MT EVO Laser systeem.  De grote bloedvaatjes behandelen met de ND-Yag Laser en de kleine vaatjes en de egale roodheid met ons IPL Systeem. De perfecte combinatie van behandelingen voor het mooiste resultaat!

Wij helpen jou van die rode wangen af!

Onze vaatlaser en IPL stralen een bundel licht uit die door het bloed in de bloedvaten wordt opgenomen. De rode kleur in het bloed absorbeert het licht en zet dit om in warmte. Hierdoor worden de bloedvaatjes vernietigt waarna het lichaam deze zal opruimen.

Wat de precieze oorzaak is van de verwijde bloedvaatjes is nog niet helemaal bekend. Wel blijkt erfelijkheid mogelijk een rol te spelen. Voedingsmiddelen en medicijngebruik zijn niet de oorzaak van de verwijde bloedvaatjes maar kunnen deze wel optisch verergeren.

Nee, de verwijde bloedvaatjes zijn niet gevaarlijk.

Vaatlaserbehandelingen zijn niet pijnloos. “Warme speldenprikjes”, zo omschrijven onze cliënten het gevoel tijdens de laserbehandeling.

Per licht pulse kun je kort een prikkende warmtesensatie voelen die onaangenaam is maar ook snel weer wegtrekt.  Afhankelijk van het behandelgebied kan het meer of minder gevoelig zijn.

Wij werken tijdens de behandeling met een luchtkoelsysteem. Deze blaast koude lucht langs de huid wat het warme en pijnlijke gevoel verlicht.

Ja, doordat onze laser selectief werkt op de hemoglobine van het bloed in de bloedvaatjes kunnen we veilig en secuur werken. Tijdens de behandeling worden je ogen beschermd door een speciale bril. En is onze laserruimte ingericht en gecontroleerd a.d.h.v. de richtlijnen laserveiligheid.

Daarnaast hebben onze huidtherapeuten jarenlange ervaring met lasertherapie en houden wij onze kennis up to date door het volgen van nascholingen.

Ondanks al onze maatregelen is het van belang om onze adviezen goed op te volgen. Wanneer je verandering in medicatie hebt. Of in de zon of onder de zonnebank geweest bent dan geef je dit aan bij de huidtherapeut voordat zij begint met de behandeling. Zo werken we samen zo veilig mogelijk.

Gemiddeld zijn er 2-3 behandelingen nodig.

De behandelde vaatjes zijn niet langer functioneel en zijn opgeruimd door je lichaam. Deze zullen niet terugkomen.

Echter kunnen er altijd nieuwe vaatjes ontstaan. Deze kunnen wederom behandeld worden. Veel mensen komen 1x per jaar voor een onderhoudsbehandeling.

Na de behandeling is je huid rood en voelt deze warm aan. Je huid kan ook wat opzwellen na de behandeling. Ook kunnen enkele bloedvaatjes wat grijzig verkleuren, dit is een normale reactie en wordt vanzelf door het lichaam opgeruimd.

De huidreacties nemen in de uren tot enkele dagen na de behandeling af.

Na de behandeling kun je thuis je huid koelen met een koude natte washand. Gebruik GEEN koelpads uit de diepvries hiervoor. Als nabehandelingscrème adviseren wij Alhydran.

Afhankelijk van de grootte van het gebied zal de hoogte van de investering bepaald worden. Een vaatlaser behandeling begint bij een investering van €65,- per behandeling.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze kosten uit je aanvullende verzekering onder de noemer camouflagetherapie.

Ben je benieuwd of jouw zorgverzekeraar deze behandelingen vergoed? Neem dan contact hierover op met je zorgverzekeraar.

Spinnetje / Spider Naevi

Wat zit daar? Is dat een pukkel? Misschien herken je deze vragen wel en ben je die behoorlijk zat.

Er zit een rood vlekje op je gezicht die maar niet weg gaat. Als je goed kijkt zie je soms ook wat uitlopertjes welke lijken op kleine spinnenpootjes. Dat is precies de reden dat ze een spinnetje worden genoemd. Ook kleine kinderen kunnen ze al krijgen en worden hier soms op school mee gepest. Hartverscheurend vinden wij dit.

Gelukkig zijn de plekjes onschuldig en kunnen wij ze gemakkelijk voor je weghalen. Wij doen dit met onze ND-Yag laser. De behandeling is zo gepiept en slechts 2 tot 3 behandelingen zijn er nodig.

Stoor je niet langer aan dit rode plekje maar maak een afspraak bij Care!

Wat de precieze oorzaak is van een spider naevus is nog niet helemaal bekend. Wel blijkt erfelijkheid mogelijk een rol te spelen. Voedingsmiddelen en medicijngebruik zijn niet de oorzaak van de vorming van een spider naevus.

Nee, een spider naevus is niet gevaarlijk

Vaatlaserbehandelingen zijn niet pijnloos. “Warme speldenprikjes”, zo omschrijven onze cliënten het gevoel.

Per pulse licht kun je kort een prikkende warmtesensatie voelen die onaangenaam is maar ook snel weer wegtrekt.  Afhankelijk van het behandelgebied kan het meer of minder gevoelig zijn.

Wij werken tijdens de behandeling met een luchtkoelsysteem. Deze blaast koude lucht langs de huid wat het warme en pijnlijke gevoel verlicht.

Ja, doordat onze laser selectief werkt op de hemoglobine van het bloed in de bloedvaatjes kunnen we veilig en secuur werken. Tijdens de behandeling worden je ogen beschermd door een speciale bril. En is onze laserruimte ingericht en gecontroleerd a.d.h.v. de richtlijnen laserveiligheid.

Daarnaast hebben onze huidtherapeuten jarenlange ervaring met lasertherapie en houden wij onze kennis up to date door het volgen van nascholingen.

Ondanks al onze maatregelen is het van belang om onze adviezen goed op te volgen. Wanneer je verandering in medicatie hebt. Of in de zon of onder de zonnebank geweest bent dan geef je dit aan bij de huidtherapeut voordat zij begint met de behandeling. Zo werken we samen zo veilig mogelijk.

Gemiddeld zijn er 2-3 behandelingen nodig.

De behandelde Spider Naevus is niet langer functioneel en wordt opgeruimd door je lichaam. Deze zal niet terugkomen. Echter kan er altijd een nieuwe Spider Naevus ontstaan. Deze kunnen wederom behandeld worden.

Na de behandeling is je huid rood en voelt deze warm aan. Je huid kan ook wat opzwellen na de behandeling. Ook kunnen enkele bloedvaatjes wat grijzig verkleuren, dit is een normale reactie en wordt vanzelf door het lichaam opgeruimd.

De huidreacties nemen in de uren tot enkele dagen na de behandeling af.

Na de behandeling kun je thuis je huid koelen met een koude natte washand. Gebruik GEEN koelpads uit de diepvries hiervoor. Als nabehandelingscrème adviseren wij Alhydran.

Afhankelijk van de grootte van het gebied zal de hoogte van de investering bepaald worden. Een vaatlaser behandeling begint bij een investering van €65,- per behandeling.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze kosten uit je aanvullende verzekering onder de noemer camouflagetherapie.

Ben je benieuwd of jouw zorgverzekeraar deze behandelingen vergoed? Neem dan contact hierover op met je zorgverzekeraar.

Een Spider Naevus kan ook bij kinderen voorkomen. Soms gaat hij vanzelf weg en soms blijft hij zitten. In de praktijk zien wij veel kinderen die daarom gepest worden. Hartverscheurend vinden wij dat, vooral omdat het zo makkelijk weg te halen is. Daarom behandelen wij ook kinderen.

Tijdens een intakegesprek gaan wij samen met het kind in gesprek om te zien of hij/zij zich hieraan stoort. We leggen alles rustig uit en laten zien wat we gaan doen. Stap voor stap voeren wij de behandeling uit.

Bij kinderen nemen we extra tijd, zodat ze op hun gemak zijn en behandeling kunnen ondergaan. “Oh, was dat het?” is de reactie die wij meestal krijgen van de kinderen.

Rode bloedblaartjes / Kersangiomen

Bijna iedereen heeft ze, maar niet allemaal in dezelfde grootte of aantallen. Helderrode bultjes die over het gehele lichaam kunnen voorkomen. Vaak nemen ze in grote toe naarmate je ouder wordt.

Ondanks dat ze erg storend kunnen zijn, zijn ze onschuldig en gemakkelijk te verwijderen met onze Laser.

Laat de rode bultjes niet langer de aandacht afleiden van jouw mooie stralende huid! Maak snel een afspraak om ze bij Care te laten verwijderen!

Wat de precieze oorzaak is van een spider naevus is nog niet helemaal bekend. Wel blijkt erfelijkheid mogelijk een rol te spelen. Voedingsmiddelen en medicijngebruik zijn niet de oorzaak van de vorming van een spider naevus.

Nee, een spider naevus is niet gevaarlijk

Vaatlaserbehandelingen zijn niet pijnloos. “Warme speldenprikjes”, zo omschrijven onze cliënten het gevoel.

Per pulse licht kun je kort een prikkende warmtesensatie voelen die onaangenaam is maar ook snel weer wegtrekt.  Afhankelijk van het behandelgebied kan het meer of minder gevoelig zijn.

Wij werken tijdens de behandeling met een luchtkoelsysteem. Deze blaast koude lucht langs de huid wat het warme en pijnlijke gevoel verlicht.

Ja, doordat onze laser selectief werkt op de hemoglobine van het bloed in de bloedvaatjes kunnen we veilig en secuur werken. Tijdens de behandeling worden je ogen beschermd door een speciale bril. En is onze laserruimte ingericht en gecontroleerd a.d.h.v. de richtlijnen laserveiligheid.

Daarnaast hebben onze huidtherapeuten jarenlange ervaring met lasertherapie en houden wij onze kennis up to date door het volgen van nascholingen.

Ondanks al onze maatregelen is het van belang om onze adviezen goed op te volgen. Wanneer je verandering in medicatie hebt. Of in de zon of onder de zonnebank geweest bent dan geef je dit aan bij de huidtherapeut voordat zij begint met de behandeling. Zo werken we samen zo veilig mogelijk.

Gemiddeld zijn er 1-2 behandelingen nodig.

De behandelde Kersangioom is niet langer functioneel en wordt opgeruimd door je lichaam. Deze zal niet terugkomen. Echter kan er altijd een nieuwe Kersangioom ontstaan. Deze kunnen wederom behandeld worden.

Wij vragen je om met een schone en gereinigde huid naar de praktijk te komen.

Tijdens het lasertraject is het van belang dat je je huid beschermd tegen zonlicht door middel van een anti-zonnebrandcrème met minimaal een SPF 30 en zowel UVA- als UVB-bescherming. Vermijdt zoveel mogelijk zon tijdens je traject.

Maak je gebruik van bruiningscrèmes of spraytanning dan kunnen wij jouw huid niet veilig behandelen en zullen wij de behandelingen stopzetten.

Na de behandeling is je huid rood en voelt deze warm aan. Je huid kan ook wat opzwellen na de behandeling. Ook kunnen enkele bloedvaatjes wat grijzig verkleuren, dit is een normale reactie en wordt vanzelf door het lichaam opgeruimd.

De huidreacties nemen in de uren tot enkele dagen na de behandeling af.

Na de behandeling kun je thuis je huid koelen met een koude natte washand. Gebruik GEEN koelpads uit de diepvries hiervoor. Als nabehandelingscrème adviseren wij Alhydran.

Afhankelijk van de grootte van het gebied zal de hoogte van de investering bepaald worden. Een vaatlaser behandeling begint bij een investering van €65,- per behandeling.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze kosten uit je aanvullende verzekering onder de noemer camouflagetherapie.

Ben je benieuwd of jouw zorgverzekeraar deze behandelingen vergoed? Neem dan contact hierover op met je zorgverzekeraar.

Pigment

Je kunt smeren zoveel je wilt maar die pigmentvlekken krijg je zo echt niet weg! Pigmentvlekken kunnen je huid er verouderd en onverzorgd uit laten zien. De pigmentcrèmes uit de winkel klinken veelbelovend, maar helpen helemaal niet. Dat is nou echt weggegooid geld.

Heb je één of meerdere pigment vlekken en wil je hiervan af, dan is de behandeling met onze pigmentlaser mogelijk de oplossing.

Pigmentvlekken behandelen kan op verschillende manieren waaronder met de laser. Benieuwd wat jouw investering wel waard is? Maak snel een afspraak bij Care voor een professioneel, eerlijk en onderbouwd advies.

Jij wil je toch ook graag herkennen in de volgende ervaringen van cliënten?

  • “Zonder mijn pigmentvlekken zie ik er jaren jonger uit.”
  • “Zo fijn dat ik niet meer elke ochtend mijn pigmentvlekken hoef te verdoezelen met make-up.”
  • “Ik weet nu precies wat ik kan doen om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen.”
  • “Ik ga nu zonder make-up onbezorgd de deur uit.”

Hoe pigmentvlekken precies ontstaan is nog niet volledig bekend. Wat we wel weten is dat de belangrijkste oorzaak van pigmentvlekken overmatige blootstelling aan zonlicht is. Maar ook kunstlicht en blauw licht van je computer of telefoon zijn belangrijke veroorzakers van pigmentvlekken.

Over het algemeen zijn pigmentvlekken niet gevaarlijk. De pigmentvlekken die wij behandelen zijn goedaardig en kunnen veilig behandeld worden.

Pigmentlaserbehandelingen zijn niet pijnloos. “Warme speldenprikjes”, zo omschrijven onze cliënten het gevoel.

Per licht pulse kun je kort een prikkende warmtesensatie voelen die onaangenaam is maar ook snel weer wegtrekt.  Afhankelijk van het behandelgebied kan het meer of minder gevoelig zijn.

Ja, doordat onze laser selectief werkt op het melanine van de pigmentvlek kunnen we veilig en secuur werken. Tijdens de behandeling worden je ogen beschermd door een speciale bril. En is onze laserruimte ingericht en gecontroleerd a.d.h.v. de richtlijnen laserveiligheid.

Daarnaast hebben onze huidtherapeuten jarenlange ervaring met lasertherapie en houden wij onze kennis up to date door het volgen van nascholingen.

Ondanks al onze maatregelen is het van belang om onze adviezen goed op te volgen. Wanneer je verandering in medicatie hebt. Of in de zon of onder de zonnebank geweest bent dan geef je dit aan bij de huidtherapeut voordat zij begint met de behandeling. Zo werken we samen zo veilig mogelijk.

Gemiddeld zijn er 2-3 behandelingen nodig. Wel kan het zijn dat een laserbehandeling niet de aangewezen behandeling is voor jouw pigment en adviseren wij jou graag onze andere behandelmogelijkheden.

Helaas is er altijd kans op nieuwe pigmentvlekken. Zeker als jouw huid een grote pigmentgevoeligheid heeft.

Wij vragen je om met een schone en gereinigde huid naar de praktijk te komen.

Tijdens het lasertraject is het van belang dat je je huid beschermd tegen zonlicht door middel van een anti-zonnebrandcrème met minimaal een SPF 30 en zowel UVA- als UVB-bescherming. Vermijdt zoveel mogelijk zon tijdens je traject.

Maak je gebruik van bruiningscrèmes of spraytanning dan kunnen wij jouw huid niet veilig behandelen en zullen wij de behandelingen stopzetten.

Na de behandeling kleurt je pigmentvlek donkerder. En je huid kan rood en warm aanvoelen. Dit is een normale reactie en het pigment wordt vanzelf door het lichaam opgeruimd.

De huidreacties nemen in de uren tot enkele dagen na de behandeling af.

Na de behandeling kun je thuis je huid koelen met een koude natte washand. Gebruik GEEN koelpads uit de diepvries hiervoor. Als nabehandelingscrème adviseren wij Alhydran

Afhankelijk van het aantal pigmentvlekken die je wilt laten behandelen begint de investering bij €65,- per behandeling.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze kosten uit je aanvullende verzekering onder de noemer camouflagetherapie.

Ben je benieuwd of jouw zorgverzekeraar deze behandelingen vergoed? Neem dan contact hierover op met je zorgverzekeraar.

Schimmelnagel / Kalknagel

Dikke, verkleurde, brokkelige nagels. Als je ze hebt dan weet je precies waar ik het over heb. Kalknagels in de volksmond, maar eigenlijk zijn het gewoon schimmelnagels.

Onder de teennagels hebben ze de beste leefomgeving. Lekker warm en vochtig omgeven door een sok en schoen. En bijna niet weg te smeren door de bescherming van het stevige pantser ofwel de teennagel.

Er zijn uitstekende crèmes te koop die overal waar de crème kan komen de schimmel bestrijdt. Helaas kun je niet onder je nagelbed smeren en is zelfstandig een schimmelnagel behandelen hierdoor haast niet mogelijk.

Gelukkig kunnen wij met onze schimmelnagellaser de schimmel veilig en effectief onder het nagelbed behandelen en dus uitschakelen. Zodat jij weer onbezorgd op je teenslippers naar het strand kunt!

Deze behandeling doen we samen met jou. Want daar waar wij de schimmel aanpakken met de laser moet jij de schimmels aanpakken in jouw schoenen, beddengoed en douche.

Wil jij ook weer mooie teennagels? Maak dan snel een afspraak!

Een schimmelinfectie kan ontstaan wanneer de nagels in aanraking komen met sporen van schimmels. Deze schimmelsporen komen overal voor, maar vooral in openbare douches, kleedkamers, zwembaden en sauna’s. Wanneer je bijvoorbeeld in de sauna op blote voeten hebt rondgelopen kan een infectie snel ontstaan.

Je hebt sneller kans op een infectie wanneer je:

  • beschadigde nagels, slecht groeiende nagels en/of vochtige nagels hebt.
  • een verminderde weerstand hebt door bijvoorbeeld griep.
  • diabetes mellitus hebt.

Nee, schimmelnagels zijn niet gevaarlijk. Ze kunnen wel pijnlijk zijn als de nagel dikker wordt.

Wanneer je een schimmelnagel hebt ben je besmettelijk voor anderen in je omgeving. Tevens kun je ook jezelf besmetten.

Vaak begint een schimmelinfectie aan de grote of kleine teen van één voet. Doordat de tenen in sokken en schoenen gestopt worden kunnen de schimmelsporen ook de andere tenen infecteren.

Bij de behandeling worden de nagels met de laser kortdurend verwarmt. De schimmels onder de nagels worden door de verhitting vernietigd zonder dat de nagel, het nagelbed en de omliggende huid wordt beschadigd.

Het eindpunt van de behandeling wordt deels bepaald door de warmtesensatie die je in de nagel voelt. Hierdoor is het belangrijk om gevoel in de tenen te hebben.

Laserbehandelingen van schimmelnagels zijn niet pijnloos. “Eerst voel je wat warmte en vervolgens een heet prikkend gevoel”, zo omschrijven onze cliënten het gevoel.

Je kunt kort een prikkende warmtesensatie voelen die onaangenaam is maar ook snel weer wegtrekt.

Ja, doordat onze laser selectief werkt om het nagelbed te verhitten kunnen we veilig en secuur werken. Het is wel belangrijk dat je gevoel je in de tenen goed is.

Tijdens de behandeling worden je ogen beschermd door een speciale bril. En is onze laserruimte ingericht en gecontroleerd a.d.h.v. de richtlijnen laserveiligheid.

Daarnaast hebben onze huidtherapeuten jarenlange ervaring met lasertherapie en houden wij onze kennis up to date door het volgen van nascholingen.

Ondanks al onze maatregelen is het van belang om onze adviezen goed op te volgen. Wanneer je verandering in medicatie hebt. Of niet naar de pedicure geweest bent dan geef je dit aan bij de huidtherapeut voordat zij begint met de behandeling. Zo werken we samen zo veilig mogelijk.

Na het lasertraject zul je zien dat je nagels gezond gaan uitgroeien. Het is wel belangrijk om al onze adviezen op te volgen.

De behandeling van schimmelnagels is hardnekkig en alleen samen kunnen we het gewenste resultaat behalen.

Gemiddeld zijn 3 laserbehandelingen voldoende om de schimmels te doden en de nagels weer gezond te laten groeien.

Je bent gevoelig voor schimmels en een nieuwe besmetting kan altijd gebeuren. Blijf daarom altijd alert op mogelijke besmettingskansen, bijvoorbeeld in een zwembad.

Direct na de behandeling doe je schone sokken en schoenen aan. Je nagels kunnen in de uren na de behandeling nog warm aanvoelen. Dit is een normale reactie en neemt in de loop van de dag af.

Verwacht niet dat je nagels er direct na de behandeling weer mooi en gezond uitzien. Het uiterlijk van de nagels verandert niet door de behandeling.

Tijdens de behandeling doden we de schimmels, zodat de nagel weer op een gezonde manier kan groeien. De nagel die door de schimmels is verkleurd en is gaan brokkelen moet nu gaan uitgroeien. Dit kan een aantal maanden tot een jaar duren.

Per voet is de investering €75,- per behandeling.

Nee, helaas worden deze behandelingen niet vergoed door de zorgverzekering