Acnetherapie

Pukkels, puistjes en mee-eters in je gezicht, op je borst, rug en/of billen. Heb je hier last van en wil je dit nu eens echt aanpakken? Wij helpen je hier graag bij. Door jou alle tools, kennis en behandelingen te geven die er nodig zijn om jouw acne onder controle te krijgen.

De behandelopties bij acne zijn een reinigende behandeling, chemische peelings en microneedling.

Maak hier een afspraak voor een intakegesprek.

Wil je eerst meer weten over het verwijderen van puistjes en mee-eters? Lees dan hieronder de meest gestelde vragen over de reinigende behandeling van acne.

  1. De huidtherapeut reinigt de huid met een huidreiniger van Neostrata of Medik8.
  2. De huid wordt nagelopen op mee-eters en puistjes. Met een dunne naald wordt een kleine opening gemaakt in de huid, waarna de mee-eter of de ontsteking naar buiten wordt gedrukt.
  3. De huid wordt nogmaals gereinigd.
  4. De huidtherapeut brengt na de behandeling een hydraterende crème aan om de vochtbalans van de huid te herstellen. Tevens bevat de crème minimaal een SPF 30 om de huid te beschermen tegen de Uv-stralen van de zon.
  5. Indien gewenst kan de huidtherapeut na de behandeling de huid camoufleren met de camouflageproducten van Mineralogie. Dit is een 100% minerale make-up die de poriën niet verstopt en de acne niet verergert.

Acne is bij iedereen verschillend. Daardoor is het moeilijk te zeggen hoeveel behandelingen er nodig zijn. Om de acne goed aan te pakken starten wij vaak met acnetherapie 1x per 2 weken. Wanneer de huid verbeterd is, zal er een langere tijd tussen de behandelingen komen.

Om de acne goed aan te pakken starten wij vaak met acnetherapie 1x per 2 weken. Wanneer de huid verbeterd is, zal er een langere tijd tussen de behandelingen komen.

Na de behandeling kan de behandelde huid rood en licht gezwollen zijn. De lichte zwelling trekt bij de één na een paar uur weg en bij de ander kan dit enkele dagen duren. In de dagen na de behandeling kunnen er wat korstjes vormen.

Tijdens de behandeling zal de huidtherapeut zo veel mogelijk mee-eters en ontstekingen verwijderen. Na een behandeling zullen niet alle onzuiverheden weg zijn.

Soms kan het voorkomen dat de dagen na de behandeling de acne wat opvlamt voor de huid kalmeert.

Acne is een complex huidprobleem wat verschillende (mede) oorzaken kan hebben. Denk aan erfelijkheid, hormonale problemen, krabben aan de huid, verkeerde huidverzorgingsproducten en leefstijl. Onder leefstijl kun je onder andere denken aan stress, voeding en slaaptekort.

Een reinigende behandeling is vooral gericht op symptoombestrijding. Dus het verwijderen van de mee-eters en ontstekingen. Bij de één is dit al voldoende om de acne onder controle te krijgen. Bij de ander is er meer nodig.

Het zal een aantal weken en behandelingen duren voordat er een resultaat zichtbaar wordt. Om sneller resultaat te krijgen is het van belang om dagelijks de huid te reinigen en te verzorgen met goede huidverzorgingsproducten.

De behandeling kan als gevoelig ervaren worden. De gevoeligheid is verschillend per locatie en de hoeveelheid mee-eters en puistjes die verwijdert moeten worden.

In de praktijk merken wij dat veel mensen de eerste behandelingen even moeten wennen aan de gevoeligheid. Wanneer de acne vermindert zien we dat de pijn ook afneemt.

Tijdens de intake maken wij een huidscan met de Observ 520X. Hiermee heb je een foto van het startpunt van de behandeling. Tevens kunnen wij hiermee ook jouw mate van talgproductie zien.

Aan de hand van het intakegesprek en de huidscan adviseren wij je om te starten met een aantal huidverbeterende producten. Jouw verdikte huid zal door deze producten al wat gaan afschilferen waardoor de huid al gladder wordt, de talgproductie en ontstekingen worden geremd. En tijdens de behandelingen komen de mee-eters makkelijker uit de huid.

Acnetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Lees hiervoor de voorwaarden van de polis goed door.