Chemische peeling
Bij de behandeling van acne, pigmentproblemen en algehele huidverbetering zetten wij veelal een chemische peeling in. Dit zorgt voor een afschilfering van de dode huidcellen, verbeterd de kwaliteit van jouw huid, stimuleert de aanmaak van collageen en kan ook ontstekingsremmend werkend.
Voor elk huidprobleem gebruiken wij een ander soort peeling. De ene werkt oppervlakkig in de huid, de ander wat dieper.
Bij een intake gesprek kijkt de huidtherapeut naar jouw huid en jouw huidwens om een voor jou geschikte peeling te kiezen.
Maak hier een afspraak voor een intakegesprek.
Wil je eerst meer weten over Chemische Peeling? Lees dan hieronder de meest gestelde vragen over deze behandeling.
Een chemische peeling is een behandeling waarbij de huidtherapeut een vloeibare oplossing op de huid aanbrengt. Deze oplossing bestaat uit één of meerdere zuren die oppervlakkig tot diep in de huid dringen. De zuren die gebruikt worden hebben allemaal hun eigenschappen en doel tijdens de peeling.
Het ‘chemische’ bij een chemische peeling slaat niet op de vloeistof die gebruikt wordt, maar op de chemische reactie die ontstaat in de huidcellen wanneer deze in aanraking komen met de vloeistof. Hierdoor kunnen de huidcellen niet meer functioneren en schilfert de huid af. Vandaar het woord ‘peeling’.
Elke chemische peeling zorgt voor:
- Exfoliatie, oftewel een afschilfering van de hoornlaag. Dit zijn dode huidcellen waar je meestal te veel van hebt. De peeling verdunt en herstructureerd de hoornlaag.
- Verbetering van de barrièrefunctie van de huid.
- De peeling verdikt de dermale huidlaag doordat er een toename is van collageen en elastine.
- De hydratatie van de huid verbeterd.
Verder kan een peeling nog andere functies hebben zoals ontstekingsremmend, antibacterieel, antioxidant en een vermindering van de talgafscheiding.
Een chemische peeling zetten wij onder andere in bij:
- Acne
- Pigmentvlekken
- Algehele huidverbetering
- Rokershuid
- Rosacea
De peelings die wij gebruiken zijn hieronder ingedeeld op de penetratiediepte van de peeling. Hoe oppervlakkiger de peeling is hoe milder de huidreactie en het resultaat ook is. De huidtherapeut geeft jou advies op basis van jouw indicatie, gewenste resultaat, huidtype en huidskleur.
Erg oppervlakkige peeling
- Glycolzuur 20-35%
- Salicylzuur 20-30%
- Trichloorazijnzuur (TCA) <20%
Oppervlakkige peeling
- Trichloorazijnzuur (TCA) 20%
- Glycolzuur 40-70%
Dit is verschillend per soort peeling en indicatie. Een peeling bij acne is meestal een glycolzuur of salicylzuur peeling. Deze peelings geven wij in een kuur van 6 behandelingen met een tussenperiode van 2 weken.
Een TCA peeling bestaat uit een kuur van 1 milde voorbereidende peeling, waarna een kuur van 3 TCA peelings komt. Hierbij zit een tussenperiode van 2 à 3 weken.
Dit is verschillend per soort peeling, indicatie en huidskleur. Bij de meeste peelings zit er 2 weken tussen de behandeling. Bij een donkere huid, huidtype 5 en 6, zit minimaal 4 weken tussen de behandelingen.
Een gladde huid! 2 weken na de laatste peeling is de huid hersteld en voelt de huid glad aan. De huid is nog wel gevoelig voor zonlicht. Bescherm de huid daarom goed met een dagcrème met minimaal SPF 30
Niet elke peeling is geschikt voor elke huidskleur. De huidtherapeut kijkt samen met jou naar de indicatie, jouw huidskleur en/of etnische achtergrond om de juiste peeling te kiezen.
Wij behandelen alleen wanneer de huid is voorbereid met door ons geadviseerde huidproducten. Dit is altijd een huidreiniger met daarbij een exfoliërend huidproduct en een zonbeschermingsproduct met minimaal SPF 30.
Na het intakegesprek kun je de producten direct meenemen. Dagelijks gebruik je de geadviseerde producten. Na 2 weken kunnen wij de eerste peeling behandeling gaan uitvoeren.
Een overzicht van de tarieven per behandeling vind je hier
Dit verschilt per indicatie. Bij acne wordt de peeling vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Lees hiervoor de voorwaarden van de polis goed door.
Een peeling voor algehele huidverbetering wordt niet vergoed.