SkinPen Microneedling

Littekens na acne, littekens na een ongeval of operatie of beginnende huidveroudering kunnen wij behandelen met microneedling. Heb je hier last van en wil je dit nu eens echt aanpakken? Wij helpen je hier graag bij. n.

Maak hier een afspraak voor een intakegesprek.

Wil je eerst meer weten over de SkinPen Microneedling behandeling? Lees dan hieronder de meest gestelde vragen over microneedling.

 1. De huidtherapeut reinigt de huid met een huidreiniger van Neostrata of Medik8.
 2. De huidtherapeut brengt een huidproduct aan dat dient als tussenstof, zodat de naaldjes beter over de huid glijden. Dit product is de Skinfuse Lift HG wat speciaal voor de SkinPen Medische Microneedling behandeling ontworpen is om de huid niet te irriteren.
 3. Microneedling: de huidtherapeut start met de behandeling van het gezicht door het apparaat met draaiende bewegingen over de huid te bewegen. Afhankelijk van de indicatie kan de diepte opgevoerd worden tot 2.5 mm waarbij er kleine puntjes bloed zichtbaar kunnen worden.
 4. Als het gehele gelaat is behandeld, zal de huidtherapeut het gezicht koelen en schoonmaken met koude kompressen.
 5. Tot slot wordt de Skinfuse Lift HG gel op de huid aangebracht.

Bij medische microneedling worden gecontroleerde microgaatjes in de huid gemaakt. Dit gaat door middel van een microneedlingapparaat, de SkinPen.

De SkinPen heeft een kop met 14 micronaalden die met hoge snelheid op en neer beweegt, waardoor er duizenden microgaatjes in de huid worden gemaakt. Hierdoor wordt de eigen wondgenezing in werking gezet om de huid weer te herstellen.

Hierbij komen groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Het collageen en elastine zorgen voor een huid die gladder en egaler wordt. Tevens wordt de cel vernieuwing van de huid gestimuleerd. De aanmaak van collageen door een medische behandeling noemen wij ook wel Collageen Inductie Therapie.

Bij Collageen Inductie Therapie (CIT) wordt de aanmaak van collageen in de huid gestimuleerd. Door de aanmaak van meer collageen in de huid worden o.a. acnelittekens, littekens, grove poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar. De huid wordt minder dof, gaat stralen, wordt gladder, voller en egaler van kleur. Om de collageenproductie te stimuleren maken wij gebruik van de SkinPen Medische Microneedling.

 • Acne littekens
 • Littekens
 • Fijne lijntjes
 • Pigmentvlekken
 • Melasma
 • Grote poriën
 • Grove huidstructuur
 • Verslapte huid
 • Striae / striemen

Er zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig bij microneedling om het gewenste effect te bereiken. Voor huidverbetering raden wij minimaal 3 behandelingen aan. Voor (acne) littekens en andere intensievere indicaties raden wij 6 behandelingen aan. De behandelingen worden uitgevoerd met een tussenperiode van 4 weken, zodat de huid tussen de behandelingen goed kan herstellen.

Bij de SkinPen behandelingen is de behandelfrequentie 4 weken tussen de behandelingen.

De behandeling met de SkinPen is gevoelig tot licht pijnlijk. De mate van gevoeligheid is per behandelgebied verschillend. Tijdens de behandeling voel je een vibrerende prikkeling op de huid. De huid wordt rood, warm en kan prikkend aan voelen. Na de behandeling kan de huid licht gaan zwellen en een strak gevoel geven.

Direct na de behandeling zal de behandelde huid rood zijn en gloeiend aanvoelen, dit neemt in de uren na de behandeling af. De dag na de behandeling kan de huid nog rood zijn en strak aanvoelen. De dagen na de behandeling kan de huid droog aanvoelen en gaan schilferen. Na 5 tot 7 dagen is de huid hersteld.

Na de behandeling heb je duizenden microgaatjes in je huid. Deze wondjes sluiten 18-24 uur na de behandeling. Na de behandeling krijg je een nabehandelingspakket mee naar huis. Hierin zitten twee huidproducten:

 • Skinfuse Lift HG, deze gebruik je de eerste 24 uur na de behandeling om de huid te hydrateren. Tot 24 uur na de behandeling reinig je de huid niet.
 • Skinfuse Rescue, deze gebruik je vanaf 24 uur na de behandeling. Je mag je huid nu ook reinigen met een mild reinigingsproduct.

Vermijd de zon en zonnebank de dagen na de behandeling. Het is ook erg belangrijk om de huid goed te beschermen in deze periode. De huid is nu extra gevoelig voor de zon wat pigmentvlekken tot gevolg kan hebben. Gebruik daarom een goede zonnebrandcrème met minstens een SPF 30.

De resultaten die je kan verwachten zijn onder andere:

 • Een gladde en frisse huid
 • Fijnere poriën
 • Minder diepe rimpels en lijntjes
 • Verbetering van de huidstructuur
 • Vermindering van pigmentvlekken
 • Opvulling van (acne) littekens
 • Verbetering van kleur bij van (acne) littekens

2 tot 4 weken na de behandeling is het eerste resultaat zichtbaar. De huid is minder dof en glanst meer. Dit komt door afschilfering van dode huidcellen van de hoornlaag. Gedurende de behandelkuur wordt de huid van binnenuit verbeterd door de aanmaak van het collageen en elastine en zul je al resultaat zien, maar nog niet het eindresultaat.

De aanmaak van het collageen en elastine is een langdurig proces en werkt nog 6 tot 12 maanden door na de laatste behandeling. Er zijn meerdere behandelingen (3-6) nodig om tot een gewenst en realistisch resultaat te komen. De behandelingen hebben een interval van 4 weken.

Nog meer resultaat!

Tevens adviseren wij om naast de microneedling behandeling te starten met het gebruik van huid verbeterende producten.

Wij werken met Medik8 die bekend staat om hun CSA filosofie, dit bestaat naast het reinigen van de huid uit het beschermen van de huid tegen invloeden van buitenaf met een hoge concentratie Vitamine C en SPF 30. En te herstellen en verbeteren binnen in de huid met Vitamine A.

Vitamine A bevordert de aanmaak van collageen en verhoogt de hydratatie van de huid. Vitamine A is zeer geschikt om tijdens de behandelperiode te gebruiken om nog meer collageen aanmaak te stimuleren. Tevens is het geschikt om te blijven gebruiken na de behandeling om het meest optimale resultaat te behalen en behouden.

In de weken voordat je start met microneedling kun je starten met het dagelijks gebruik van huidverbeterende producten. Hierdoor bereid je je huid al voor op de behandeling waardoor wij met microneedling een nog beter resultaat kunnen behalen.

3 dagen voor de behandeling stop je met het gebruik van huidproducten met actieve ingrediënten zoals Vitamine A, Vitamine C, glycolzuur en salicylzuur.

Dit is verschillend per indicatie. Microneedling bij acnelittekens worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering onder acnetherapie. Lees hiervoor de voorwaarden van de polis goed door.

Microneedling voor algehele huidverbetering wordt niet vergoed.