Stralend 2022 door!

2022 is ons jaar! Weet je waarom? Wij bestaan dit jaar namelijk 10 jaar. 

10 jaar geleden begonnen wij (Thessa en Lynn) de praktijk Care Huid- & Oedeemtherapie aan de Johan van Oldenbarneveltlaan in Woerden. En wat zijn we gegroeid! Niet alleen als praktijk maar ook als Huidtherapeut en persoon.

   

Zie je die jonge koppies! En 10 jaar verder bestaat ons team uit drie ervaren huidtherapeuten. Marloes is ons in 2021 komen versterken en daar zijn wij ontzettend blij mee. Wat een gezellig team hebben we! En naast gezellig ook samen meer dan 30 jaar ervaring als Huidtherapeut. Deze ervaring gebruiken we dan ook graag om jouw huid te laten stralen! 

In dit bijzondere jaar hebben we allemaal toffe dingen bedacht. We gaan verlotingen houden, leuke workshops geven en hebben natuurlijk veel mooie acties. Houd daarom onze nieuwsbrief goed in de gaten en volg ons op facebook en Instagram. 

Tips van de maand! 

Voeding en huid is een veelbesproken onderwerp in onze praktijk. Omdat er in de wetenschap nog relatief weinig onderzoek is gedaan hebben wij een aantal tips die bestaan uit zowel evidence based als gebaseerd op onze gezamenlijke meer dan 30 jaar ervaring.

 

1.     Pak je rust en probeer stress te voorkomen 

Ik hoor je al denken dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wist je dat stress zorgt voor ontstekingsreacties in je lichaam en daarmee huidklachten als eczeem en acne verergert.  

  

3.     Beperk het nuttigen van varkensvlees en melkproducten 

Net als stress kan het eten van varkensvlees en/of melkproducten een ontstekingsreactie veroorzaken. Je kan dit testen door bijvoorbeeld eens 4 weken helemaal geen melkproducten te nemen en zien wat dit voor je huid doet. 

  

4.     Eet lekker veel groente, fruit en af en toe een heerlijk visje  

Wij zeggen wel eens groente is gezond en fruit houd je jong. En laat dat nu eens echt waar zijn. En betreft dat visje, markreel, zalm en haring bijvoorbeeld zitten boordevol Omega-3 en daar houdt onze huid van.   

 

5. Snoep, taart, brood en witte pasta eet ze met mate 

De allerlekkerste dingen om te eten en juist die zijn slecht voor je huid. Ze zitten vol snelle suikers en onderzoeken zeggen dat dat snelle suikers in verband worden gebracht met huidveroudering en overproductie van de talgklier. Dus wil je je huid zo jong mogelijk houden of ben je die eeuwige pukkels meer dan zat. Let dan op de inname van voedingsmiddelen met een hoge glycemische index.


Mocht je na deze akelige tips nog vragen hebben over jouw huid of de correlatie met voeding reply dan gerust op deze mail of neem telefonisch contact met ons op. Ook voor het maken van afspraken. En denk je dat deze mail ook interessant is voor iemand anders stuur hem dan gerust door.