Laserbehandeling bij vaataandoeningen

Heb je last van pigmentvlekken op je huid en wil je hier graag van af? Dan kunnen wij je helpen met een oplossing. Meestal zien wij de pigmentvlekken vanaf het 40e levensjaar toenemen.

Wellicht zit je nu niet meer in de zon. De meeste pigmentvlekken worden wel veroorzaakt door de zon.  Wanneer je ouder wordt zie je hiervan de pigmentvlekken ontstaan. Meestal zitten deze pigmentvlekken op je slapen, jukbeenderen of handen. De pigmentvlekken worden ook wel lentigo solaris genoemd.

De behandelopties bij pigmentvlekken zijn laserbehandelingen met de pigmentlaser en IPL.

Maak hier een afspraak voor een intakegesprek.

Wil je eerst meer weten over de behandeling van de pigmentvlekken? Lees dan hieronder de meest gestelde vragen over de behandeling met de pigmentlaser en IPL.

  1. Tijdens de intake maken we eerst een huidscan met de Observ 520x. Dit is een fotoapparaat die jouw huid en huidproblemen goed in beeld brengt. Vooral bij de behandeling van pigmentvlekken is het belangrijk om ook een goede foto te hebben van je huid voor de behandeling.
  2. De huidtherapeut bekijkt samen met jou de foto’s om het behandeldoel te bespreken.
  3. De huid wordt gereinigd.
  4. De behandeling kan bestaan uit een behandeling met alleen de Alexandrite Pigmentlaser of alleen IPL of de huidtherapeut gebruikt beide in één behandeling. Dit is geheel afhankelijk van de hoeveelheid pigment wat de pigmentvlekjes bevatten.
  5. De behandeling is licht gevoelig. Je kunt de laserbehandeling ervaren als warme speldenprikjes.
  6. Direct na de behandeling voelt de huid warm aan en kan licht gaan zwellen. De pigmentvlekken kleuren door de behandeling een beetje grijs. Ze zijn dus niet direct weg.
  7. Thuis koel je de huid met koude natte washandjes.
  8. De dagen na de behandeling kunnen korstjes ontstaan.
  9. De komende weken ruimt jouw huid het behandelde pigment op.

Onze Alexandrite pigmentlaser en IPL stralen een bundel licht uit die door het pigment in de pigmentvlekken wordt opgenomen. De bruine kleur in het vlek absorbeert het licht en zet dit om in warmte. Het pigment in de pigmentvlek valt uit elkaar. De komende weken ruimt het lichaam zelf het pigment op.

Dit is verschillend per type pigmentvlek en hoeveel pigment de vlek bevat. Gemiddeld zijn 3 behandelingen nodig. De huidtherapeut bespreekt dit tijdens het intakegesprek met je.

Na 4 weken plannen we altijd een controle afspraak in. Indien nodig kunnen de behandelde pigmentvlekken nogmaals behandeld worden.

Na de behandeling is de behandelde huid rood, licht gezwollen en voelt warm aan. De pigmentvlek kan wat grijs van kleur zijn geworden. De pigmentvlek is dus niet direct weg.

De dagen na de behandeling kan de zwelling wat toenemen. Soms kunnen er kleine korstjes ontstaan. De huid zal de komende weken het pigment opruimen.

Een rustige huid! Niet meer vlekkerig. Je hoeft niet meer met je concealer in de weer om de pigmentvlek te verdoezelen.

De weken na de behandeling kan de behandelde huid nog wat roze van kleur zijn. Het pigment in de huid moet herstellen. Bescherm de huid goed tegen de zon.

Door veroudering en genetische aanleg kunnen er altijd weer nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Wij adviseren om dagelijks je huid goed te verzorgen met pigmentremmende  producten en je huid te beschermen met crème met minimaal SPF 30.

De behandeling kan als gevoelig ervaren worden. De meeste mensen ervaren een warm speldenprikje bij de pigmentlaser. En bij IPL kan de hoeveelheid licht een schrikeffect geven.

De behandeling is geschikt voor huidtype 1 tot en met huidtype 3. Huidtype 1 is een hele lichte huid en een huidtype 3 hebben mensen veelal met een mediterrane afkomst.

Voor de behandeling hoef je je niet voor te bereiden. Voor de pijn kun je eventueel een half uur voor de afspraak 2 paracetamol innemen. Dit haalt het scherpe randje er af.

Het is belangrijk dat je jouw huid beschermt tegen de zon. Dit doe je door een zonbeschermingsproduct met minimaal SPF 30 te gebruiken. Direct na de behandeling is de Alhydran SPF 30 een fijne crème. Deze is op basis van Aloë Vera en vermindert ook de warmte in de huid.

De investering is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Een overzicht van de tarieven per behandeling vind je hier

Zorgverzekeraars vergoeden deze kosten uit je aanvullende verzekering onder de noemer camouflagetherapie. Sommige verzekeraars vergoeden geen laserbehandelingen.

Ben je benieuwd of jouw zorgverzekeraar deze behandelingen vergoed? Neem dan contact hierover op met je zorgverzekeraar.