Wondzorg

Een wond die na 3 weken nog niet gesloten is, is een langdurige wond. Op het been ook wel een ‘open been’ genoemd. Heb je hier last van en wil je dit aanpakken? Wij helpen je hier graag bij.

Maak hier een afspraak voor een intakegesprek.

Wil je eerst meer weten over de behandeling van wonden? Lees dan hieronder de meest gestelde vragen over wondzorg.

Een wond die al langere tijd bestaat heeft de nodige zorg en hulp nodig om weer te genezen. Bij wondzorg hebben wij als huidtherapeut veelal een adviserende rol hebben om bijvoorbeeld de thuiszorg of huisarts te adviseren bij het behandelplan. Tevens kunnen wij een uitvoerende rol hebben waarbij wij zelf de wondverzorging uitvoeren.

Bij wondzorg kijken wij of we met behulp van de huisarts, dermatoloog en/of vaatchirurg de oorzaak van de wond in kaart kunnen brengen. De huidtherapeut beschikt over goede kennis en technieken om chronische wonden te kunnen behandelen.

De invulling en intensiteit van de behandeling zijn afhankelijk van de soort wond. De huidtherapeut zorgt ervoor, dat de wond schoon is en blijft zodat deze langzaam kan dichtgroeien.

Naast de wondzorg kunnen wij de behandeling ook uitbreiden met Manuele lymfedrainage, het aanmeten van therapeutisch elastische kousen en compressietherapie.

Dit is erg afhankelijk van de ernst van de wond. De huidtherapeut bespreekt dit tijdens het intakegesprek.

Dit is erg afhankelijk van de ernst van de wond. Sommige wonden hebben dagelijks verzorging nodig. Sommige wonden 2 keer per week. De huidtherapeut bespreekt dit tijdens het intakegesprek.

Het tarief van littekentherapie wordt bepaald door jouw zorgverzekering.

Een overzicht van de tarieven per behandeling vind je hier

Wondzorg wordt bij de huidtherapeut mogelijk vergoed uit jouw zorgverzekering.

Wondzorg wordt vergoed onder de noemer Oedeemtherapie. Dit komt uit hetzelfde vergoedingspotje als fysiotherapie. De eerste 20 behandeling worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Vanaf de 21e behandeling komt de vergoeding vanuit de basisverzekering.