Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Veneus oedeem

Veneus oedeem

Oedeem is een ruim begrip voor de ophoping van vocht in het lichaamsweefsel. Oedeem kan plaatselijk optreden, maar ook in grotere gebieden. Oedeem ontstaat bijvoorbeeld na een operatie, ongeval, beschadiging van lymfevaten en bloedvaten en door niet goed functionerende organen. Er zijn verschillende soorten oedeem, veneus oedeem is daar één van.

Veneus oedeem

Veneus oedeem ontstaat door een functie verstoring van het afvoerende adersysteem, wat inhoud dat de afvoer van bloed en vocht uit de benen verminderd is. Deze stoornis heet chronische veneuze insufficiëntie (CVI), waarbij het zuurstofarme en afvalstofrijke bloed niet goed wordt afgevoerd. CVI kent een reeks aan symptomen zoals een moe en zwaar gevoel in de benen, vochtophopingen (veneus oedeem) rondom de enkels, kleine chronisch verwijdde bloedvaatjes aan de binnenzijde van de voet, spataderen en bruine en witte verkleuringen. Uiteindelijk kan er zelfs een wond (veneuze ulcus cruris) ontstaan. 

Behandelingen

Mogelijke behandelingen bij veneus oedeem zijn Therapeutisch Elastische Kousen en vaatlaser.