Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Syringomen

Syringomen

Syringomen zijn goedaardige huidtumoren die uitgaan van de afvoergangen van zweetklieren. Meestal liggen ze in groepjes bij elkaar en ontstaan vaak rondom de huid van de ogen.

Hoe ontstaat syringomen?
Helaas is nog niet bekend hoe syringomen precies ontstaan.

Oorzaak van syringomen
Het is helaas nog onbekend waarom de ene persoon wel last heeft van syringomen en de andere niet. Wel ontstaan syringomen veelal in de puberteit bij vrouwen. Daarom wordt er gedacht dat een oorzaak hormonaal is. Verder wordt er gezien dat ze in de familie voorkomen, waarom er ook wordt verwacht dat een erfelijke factor een rol speelt bij het ontstaan.


Verschijnselen van syringomen
Zichtbaar zijn kleine, gelige of huidkleurige bultjes die in groepjes bij elkaar liggen van maximaal enkele milimeters groot. Veelal zijn ze zichtbaar op of rondom de ogen, maar syringomen kunnen ook op andere lichaamsdelen voorkomen zoals in de oksels, rondom de navel, op de hals en de borst. Syringomen geven geen klachten zoals pijn of jeuk, maar worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

Behandeling van syringomen
Er is gebleken dat behandeling van syringomen bij de huidtherapeut zeer succesvol kan zijn. De huid wordt door behandeling vaak gladder en egaler. De behandelingen die de huidtherapeuten van Care Huid- en Oedeemtherapie uitvoeren bij syringomen, zijn:

  • Elektrocauterisatie
  • Laserbehandeling bij huidoneffenheden

Mocht u meer informatie willen over de desbetreffende behandeling, kunt u op de link klikken.