Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Pukkels en puistjes

Pukkels en puistjes

Pukkels en puistjes worden ook wel acne genoemd. De meeste tieners krijgen hier mee te maken. De een wat erger als de ander. Zo heeft de ene tiener grote rode pukkels met een gele kop en de ander meer kleine onderhuidse pukkeltjes. Alle soorten acne vragen om een eigen manier van behandelen. Daarom is het verstandig om je over je huid te laten adviseren door een specialist op dit gebied, namelijk de huidtherapeut. Huidtherapeuten zijn HBO paramedisch opgeleide huidspecialisten die veel samenwerken met huisartsen en dermatologen om zo de beste zorg voor je huid te kunnen bieden.

Een korte uitleg over acne:
Acne ontstaan vaak in de puberteit onder invloed van hormonen. Hormonen veroorzaken een abnormale verdikking van de bovenste huidlagen. Daarnaast wordt de talgproductie sterk verhoogd. Deze twee reacties vormen de ideale omgeving voor bepaalde bacteriën in de huid, wat weer ontstekingen veroorzaakt.

Met enkele handige tips en een goede huidverzorging thuis kom je al een heel eind. De reinigingsproducten voor de acne- of onzuivere huid zijn veelal te agressief en kunnen juist de acne verergeren. Let hier op bij de aanschaf van huidverzorgingsproducten! Houd rekening met twee punten bij de verzorging van je huid. Droog de huid niet uit maar smeer de huid ook niet dicht met vette cosmeticaproducten. Beide zullen de acne juist verergeren.

Als huidverzorging alleen niet voldoende is, dan kan een behandeling uitkomst bieden. Het is raadzaam om bij alle mensen met een onzuivere- of acne huid deze regelmatig te laten behandelen bij de huidtherapeut. Zo voorkom je littekens in de toekomst en help je de acne onder controle te krijgen.  De behandeling bij de Huidtherapeut kan gecombineerd worden met medicatie, voorgeschreven door de huisarts of dermatoloog.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies over je huid of de verzorging hiervan? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met een van onze huidtherapeuten. Een acne behandeling bij de huidtherapeut wordt veelal vergoed uit je aanvullende verzekering.