Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigment zorgt voor de kleur van de huid en beschermt het lichaam tegen de schadelijke invloeden van de zon. Een stoornis van het pigment is te herkennen aan een plaatselijke lichte of donkere verkleuring van de huid. Een lichte verkleuring is een hypopigmentatie, een donkere verkleuring een hyperpigmentatie en wanneer het pigment ontbreekt is er sprake van depigmentatie. Een stoornis in de pigmentatie kan verschillende oorzaken hebben zoals: aangeboren defecten, ontstekingen, infecties, hormoonstoornissen, auto-immuunstoornissen, stofwisselingsstoornissen of door invloeden van buitenaf zoals de zon.

Een aantal voorbeelden van veelvoorkomende pigmentaandoeningen zijn postinflammatoire hyper- en hypopigmentaties, vitiligo, café-au-lait vlekken, zwangerschapsmasker (melasma), moedervlekken (naevi) en ouderdomsvlekken (lentigo solaris/senilis).

Behandelingen

Mogelijke behandelingen bij pigmentvlekken zijn chemische peeling, camouflagetherapie en pigmentlaser.