Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Bij manuele lymfe drainage (MLD) wordt de lymfvasomotoriek gestimuleerd en verbetert zo de afvloed van het lymfe (vocht). Het doel is vermindering en stabiliseren van het oedeem en de bijbehorende klachten.

Ambulante compressie therapie (ACT) bestaat uit zwachtels (compressieverbanden) in combinatie met bewegen. De zwachtels veroorzaken een oplopende druk en ondersteunt de afvoer van het oedeem. Lopen en andere oefeningen van de kuitspier zijn van groot belang voor de werking van de zwachtels.

Therapeutische Elastische kousen (TEK), ook bekend als steunkousen, worden aangemeten wanneer het oedeem stabiel is. De kous zorgt ervoor dat het verkregen resultaat behouden blijft. De elastische kous dient u dagelijks te dragen.