Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Naevus van Becker

Naevus van Becker

Een naevus van Becker is een goedaardige moedervlek die vaak pas in de puberteit ontstaat. Het zit vaak aan één kant van het lichaam en de naam verwijst naar de arts die deze huidaandoening in 1949 voor het eerst beschreef.

Hoe ontstaat een naevus van Becker
Helaas is de precieze ontstaanswijze nog niet geheel bekend. De vlek is vaak bij de geboorte al in de aanleg aanwezig, maar nog niet zichtbaar. De hoeveelheid pigmentcellen zijn in de naevus vaak gelijk (of soms iets toegenomen) als in een normale huid.

 
Oorzaken van een naevus van Becker
Er zijn diverse aanwijzingen die laten zien dat de naevus van Becker gevoelig is voor het mannelijk hormoon. Dit komt doordat de vlek zich vaak pas uit rond de puberteit, wanneer het mannelijk hormoon vaak pas een rol gaat spelen. Verder zijn weefsels die gevoelig zijn voor het mannelijk hormoon, zoals haarwortels, spierweefsel en bindweefsel, ook aangedaan door de naevus.

Verschijnselen van een naevus van Becker
De naevus van Becerk is een (licht)bruin gekleurde, goedaardige moedervlek, die vaak op één kant van het lichaam voorkomt. Voorkeurslocaties zijn schouder, bovenarm of op de rug. De naevus van Becker ontstaat meestal pas rond het 8e levensjaar en komt vaker bij mannen voor dan bij vrouwen. De plek kan dikker worden en er kan meer beharing op de vlek zitten dan op de rest van het lichaam. De grootte kan van enkele centimeters tot de helft van een bovenlichaam verschillen.

 
Behandelingen van een naevus van Becker
Een naevus van Becker is een goedaardige moedervlek en zal nooit kwaadaardig worden. Vaak zijn deze vlekken te groot om ze chirurgisch te verwijderen. De behandelingen die de huidtherapeuten van Care Huid- en Oedeemtherapie uitvoeren bij een naevus van Becker, zijn:

  • Advies productgebruik: zonnebrand is erg belangrijk om te gebruiken, dit voorkomt dat de naevus donkerder en opvallender zal worden

Voor meer informatie over de desbetreffende behandeling, kunt u op de link klikken.