Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Lasertherapie bij Care Huid- en Oedeemtherapie

Licht- en lasertherapie

Een groot aantal huidaandoeningen behandelen wij met diverse lasers en IPL. Maar wat is een laser eigenlijk? En wat kun je er dan mee behandelen? Wij leggen het in het kort uit.

Hoe werkt een Laser?

Het woord LASER is eigenlijk een afkorting en staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. De laser produceert een geconcentreerde lichtstraal met één bepaalde golflengte. Dit laserlicht wordt in de huid geabsorbeerd door een chromofoor, dit kan het pigment van haren zijn of hemoglobine in de bloedvaatjes. Het laserlicht wordt door de chromofoor geabsorbeerd en omgezet in warmte. Met de warmte die in de huid ontstaat kunnen wij de huidaandoening behandelen.

Welke aandoeningen behandelt de Huidtherapeut met Lasers?

Elke chromofoor reageert op een andere golflengte van licht, daardoor gebruiken wij meerdere lasers en IPL om de huidaandoeningen te behandelen. Hierbij een overzicht van onze lasers en de daarbij behorende huid-, haar- en nagelaandoeningen.

Alexandrite laser 755nm
De Alexandrite laser werkt op pigment waardoor wij deze zowel gebruiken voor laserontharen als voor het verwijderen van pigmentvlekken. Deze laser is de nr. 1 onder de lasers om ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam duurzaam te verwijderen.

Nd:Yag laser 1064 nm
De Nd:Yag laser werkt op bloed waardoor wij met deze laser kunnen ontharen bij donkere huidtypes, vaatjes in het gezicht (couperose), beenvaatjes en schimmelnagels.

IPL 550-1200nm
IPL zetten wij in bij het behandelen van een diffuuse roodheid en lichte pigmentvlekjes.

 

Wordt lasertherapie vergoed?

Afhankelijk van uw verzekering en de aandoening kan het zijn dat de behandeling vergoed wordt. U kunt het beste contact opnemen met uw zorgverzekering om na te vragen of de behandeling vergoed wordt, er een verwijzing van de huisarts nodig is en wat de hoogte van de vergoeding is. Let op! U kunt bij de meeste zorgverzekeraars uw aanvullende polis nog in Januari wijzigen.

Wanneer behandelen?

U kunt zich het gehele jaar door laten behandelen met laser en IPL, wel is het van belang om de huid goed te beschermen tegen de zon.

Bel voor meer informatie en plan een afspraak voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intake gesprek.