Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Jubileum actie #1 - Februari - De huid van een dertiger

5 jarig jubileum actie #1 – de huid van een dertiger

Geschreven door Thessa Esser

Deze maand ben ik jarig en word ik 30 jaar! Een mooie reden om het eens over de huid van een dertiger te hebben en dan met name de beginnende huidveroudering. Je hebt in je tiener jaren wellicht last gehad van acne. In de jaren daarna neemt dit af en ben je je misschien wat minder bewust van de veranderingen van je huid. En dan opeens ben je 30 en merk je dat die frons rimpeltjes en lijntjes rondom je mond en ogen niet meer weg gaan na een nachtje slapen. Hoe komt dat nou?

We kunnen onderscheid maken tussen twee soorten huidveroudering.

Intrinsieke huidveroudering; de natuurlijke veroudering die veroorzaakt wordt door onze genen. Dit heeft te vooral te maken met het volumeverlies van je vet- en botmassa die je hebt. Daarnaast neemt de aanmaak van het collageen en elastine in de huid af. Collageen geeft je huid stevigheid en elastine houd je huid soepel en rekbaar. Als deze cellen afnemen zal de huid stugger en slapper worden wat weer zal leiden tot rimpels en plooien.

Extrinsieke huidveroudering; de veroudering die wordt veroorzaakt door factoren van buitenaf. De huid is ons grootste orgaan en wordt continue beïnvloedt door externe factoren die de huidveroudering kunnen versnellen. Hierbij kun je denken aan Uv-stralen, roken, overgewicht, vrije radicalen en slaaptekort.


Wat kun je doen?
Om de huidveroudering tegen te gaan kun je de externe factoren aanpakken. Daarbij is een juiste huidverzorging erg belangrijk. Kijk eens kritisch naar je huid en de producten die je gebruikt. Wellicht gebruik je nog producten om puistjes aan te pakken. Grote kans dat je huid nu iets anders nodig heeft.

Voorkomen is beter dan genezen. De zon is heerlijk, hij geeft je warmte en je voelt je er goed door. Helaas zorgt UV-straling, dus de zon en de zonnebank, voor een groot deel van de huidveroudering. Dit kun je tegengaan door je huid dagelijks te beschermen met een zonbeschermingsproduct met minimaal SPF 30.

Daarnaast zijn er ook werkzame ingrediënten die je huid kunnen verbeteren. Vitamine C en Vitamine A (Retinol) zijn wetenschappelijk bewezen werkstoffen die je kunt gebruiken om huidveroudering te voorkomen en te behandelen.

Vitamine C is een antioxidant die ervoor zorgt dat de vrije radicalen (door bijv. de zon of roken) geen schade aan de huid kunnen maken. Daarnaast zorgt vitamine C voor aanmaak van collageen en vermindert het acne en pigmentvlekjes.

Retinol (vitamine A) exfolieert de huid, stimuleert collageenproductie en verbetert het uiterlijk van de huid. Bewezen is dat Retinol pigmentatie, fijne lijntjes en rimpels, de huidtextuur, de teint en kleur van de huid en de hydratatieniveaus van de huid verbeteren.

De ideale dagelijkse huidverzorging tegen huidveroudering

Ochtend

  1. Reinig de huid met een reinigingsproduct geschikt voor je huidtype; Gentle Cleanse, Red Alert Cleanse, Beta Cleanse of Cream Cleanse.
  2. Vitamine C serum; C-tetra of CE-tetra.
  3. Zonbescherming met minimaal SPF 30; Hydr8 day SPF 30.

 Avond

  1. Reinig de huid met een reinigingsproduct geschikt voor je huidtype; Gentle Cleanse, Red Alert Cleanse, Beta Cleanse of Cream Cleanse.
  2. Retinol serum; Retinol 3TR, Retinol 6TR, Retinol 10TR.
  3. Hydraterende nachtverzorging; Hydr8 Night.

Behandelingen
In de praktijk zijn er ook diverse behandelingen mogelijk om de huid te verbeteren. Een peeling of
microneedling behandeling zorgt onder andere voor een snellere celvernieuwing waardoor de huid gladder en egaler zal worden.

Heb je vragen over je huid, behandelingen of producten? Neem dan contact met ons op!

 

 

Wie jarig is trakteert!

In de maand februari krijg je een Medik8 cleanser 40ml* cadeau bij besteding van minimaal €42,50 aan de hieronder genoemde Medik8 producten.
C-tetra, CE-tetra, Hydr8 Rich SPF 30, Retinol 3TR, Retinol 6TR, Retinol 10TR en Hydr8 Night.

* Je kunt kiezen uit de Gentle Cleanser, Red Alert Cleanser en Beta Cleanser. Maximaal 1 gratis cleanser per klant.