Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Huidveroudering

Huidveroudering

Huidveroudering, op ten duur krijgt iedereen hier mee te maken. Het proces van huidveroudering begint rond het 25e levensjaar, waarbij de eerste tekenen rond het 30e levensjaar zichtbaar zijn. Huidveroudering ontstaat onder andere door het toenemen van de leeftijd en genetische erfelijkheid. De aanmaak van nieuwe cellen is vertraagd, waardoor het herstel van de huid langzamer gaat. De cellen elastine en collageen worden minder aangemaakt. Elastinevezels geven veerkracht en elasticiteit aan de huid, terwijl collagene vezels zorgen voor stevigheid van de huid.

Ook ontstaat huidveroudering door uv-stralen van de zon, roken, luchtvervuiling, medicijnen en weersinvloeden.

Wat kunt u zelf doen aan huidveroudering?

Het belangrijkste is bescherming van de huid tegen uv-stralen van de zon, waarbij een sunblock met SPF 30 raadzaam is om te gebruiken. Het is belangrijk om de sunblock een half uur voor u de zon in gaat aan te brengen en dit om de twee uur te herhalen, zeker in de zomerperiode. Verder heeft roken een grote invloed op huidveroudering. Nicotine zorgt voor een vernauwing van de bloedvaten, waardoor de huid minder zuurstof krijgt. Zuurstof is één van de belangrijkste ingrediënten om huidveroudering te voorkomen.

Wat kan de huidtherapeut doen aan huidveroudering?

Er zijn diverse huidverbeterende behandelmogelijkheden, waaronder;
Chemische peeling: Een chemische peeling is bedoeld om celvernieuwing van de huid te stimuleren en is speciaal gericht op de verouderde, zonbeschadigde huid. Deze behandeling wordt uitgevoerd in combinatie met thuisproducten om het beste resultaat te behalen.
Microneedling: Bij deze behandeling wordt met zeer kleine naaldjes minuscule gaatjes in de huid gemaakt, waardoor de huid gestimuleerd wordt om zichzelf te herstellen. Hierbij komen groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren.
Laser: Een laserbehandeling is zeer geschikt om diverse huidbeschadigingen minder zichtbaar te maken en rimpels af te vlakken. Ook hierbij wordt de huid gestimuleerd om elastine en collageen aan te maken, wat zorgt voor een jongere uitziende huid.

Wilt u meer informatie, maak dan een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult.  Wij stellen graag met u een behandelplan op, die aansluit bij uw huid en wensen.