Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Fibromen

Fibromen

 Fibromen zijn kleine, goedaardige gezwellen op de huid en komen veel voor. Fibromen kunnen in aantallen toenemen op de huid en daarom als cosmetisch storend worden ervaren. Een andere benaming voor een fibroom is wild vlees of steelwratje, omdat de uitstulpingen vast zitten met een klein steeltje aan de huid.

Hoe ontstaan fibromen?
Hoe fibromen precies ontstaan is helaas nog niet duidelijk. Wel komen ze zeer veel voor, bij ongeveer 25% van de populatie. Het is goed om te weten dat fibromen niet besmettelijk zijn, terwijl veel mensen dit vaak wel denken.

 
Oorzaken van fibromen
Hoewel de ontstaanswijze van fibromen nog niet bekend is, zijn er wel diverse uitlokkende factoren waardoor fibromen kunnen voorkomen op het lichaam. Deze oorzaken zijn:

  • Leeftijd: hoe ouder men wordt, hoe groter de kans op het ontstaan van fibromen
  • Overgewicht: bij mensen met overgewicht kunnen fibromen vaker voorkomen
  • Hormonen: fibromen ontstaan vaak na de menopauze bij vrouwen, waardoor hormonen een rol kunnen spelen
  • Kleding: fibromen worden vaak gezien op plekken waar de kleding wat wrijving kan veroorzaken, zoals rond de bh-rand en bij het dragen van een ketting

 
Kenmerken van fibromen
Fibromen zien eruit als huidkleurige steelwratjes die overal op de huid voorkomen. Wel hebben ze voorkeurslocaties en zien we de fibromen vooral in de hals, oksels, onder de borsten en in de liezen. Er zijn twee soorten fibromen: weke fibromen (zachte steelwratjes) en harde fibromen (hard schijfje). De grootte varieert van 2 tot 5 millimeter groot.


Behandeling van fibromen
Veel mensen vinden fibromen cosmetisch storend en willen hier graag vanaf. Helaas gaan ze niet vanzelf weg en is behandeling nodig om de fibromen te verwijderen. Er valt helaas zelf niets te doen om de plekjes te voorkomen. De behandelingen die de huidtherapeuten van Care Huid- en Oedeemtherapie uitvoeren bij fibromen, zijn:

  • Laserbehandeling bij huidoneffenheden

Voor meer informatie kunt u op de link klikken.