assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Care Huid- & Oedeemtherapie - De praktijk

De praktijk

Gevestigd in Gezondheidscentrum Woerden en Medisch Centrum Iepenhof

De praktijk Care

‘Handle with Care’ is het doel van Care Huid- en Oedeemtherapie. Het is van groot belang om je huid met ‘care’, oftewel zorg, te behandelen. Voor ons is geen huidprobleem identiek en ieder persoon ervaart het probleem op zijn of haar eigen manier.

Afhankelijk van de wensen van de patiënt wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Wij geven de beste zorg waarbij u als patiënt centraal staat.

Een huidtherapeut is een hbo gediplomeerd paramedicus die gespecialiseerd is in de medische kant van huidproblemen en behandelingen. Het doel van de huidtherapeut is het verminderen en/of opheffen van huidklachten van verschillende aard.

Om de professionaliteit en kwaliteit te waarborgen zijn de huidtherapeuten van Care aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Samen onder één dak

In Gezondheidscentrum Woerden en Medisch Centrum Iepenhof werken verschillende zorgprofessionals samen

Gezondheidscentrum Woerden

Sinds september 2014 werken verschillende zorgprofessionals uit Woerden samen onder één dak. Al jaren lagen er plannen bij de huisartsen, fysiotherapeuten en apotheek om een gezondheidscentrum te starten. Toen er ruimte vrij kwam in het oude Rabobank gebouw aan de Steinhagenseweg kon de bouw van het Gezondheidscentrum van start gaan.

In Gezondheidscentrum Woerden zijn o.a. de volgende disciplines gevestigd:

 • Huisartsenpraktijk Verboon
 • Huisartsenpraktijk Broos
 • Apotheek Pelaene Hof
 • Fysiotherapeuten Maatschap Woerden
 • Buurtzorg
 • Rondom Podotherapie
 • GGZ Groep Woerden

Medisch Centrum Iepenhof

Per 1 februari 2016 is het Medisch Centrum Iepenhof geopend. Ook in het Medisch Centrum Iepenhof werken vele zorgverleners samen onder één dak om de beste zorg te kunnen bieden.

In Medisch Centrum Iepenhof zijn o.a. de volgende disciplines gevestigd:

 • Huisartsenpraktijk
 • Apotheek
 • Fysio Aktief
 • Thuiszorgorganisatie Buurtzorg, Careyn en Vierstroom
 • Rondom Podotherapie

 

Werkwijze

De werkwijze van de huidtherapeut

Wanneer u een huidprobleem heeft kan uw huisarts of specialist u verwijzen naar een huidtherapeut. Care is direct toegankelijk, waardoor u ook zonder verwijzing behandeld kunt worden. Voordat de huidtherapeut tot behandeling over gaat, zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek wordt uw huidprobleem in kaart gebracht en zal de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen. Indien nodig zal er overleg plaatsvinden met uw huisarts of specialist.

 Afspraak

U kunt telefonisch of via de website een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. De praktijk is van maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 17:00 geopend. Eéns per twee weken is de praktijk op maandag tot 19.00 uur geopend.

 Vergoeding

Care Huid- en Oedeemtherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Een groot deel van de behandelingen wordt vergoed uit de basis- en/of aanvullende verzekering. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren of uw behandelingen vergoed worden, wat de hoogte van de vergoeding is

 

Afmelden 

Wanneer u verhinderd bent voor een afspraak dient u deze uiterlijk 48 uur van te voren te annuleren. Als de afspraak niet of niet op tijd geannuleerd wordt zullen de kosten voor de behandeling in rekening gebracht worden.

 Betaling

Indien het niet mogelijk is de behandeling direct bij uw verzekering te declareren dan dient u deze direct te betalen met uw pinpas. U ontvangt een factuur welke u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.

 

Team Care Huid- & Oedeemtherapie

Thessa Esser, Charlotte Reijm, Lisette Stekelenburg, Lynn Otter, Jeanette Melis

 
  Het team van "Care" staat elke werkdag klaar, om u en uw huid de best mogelijke zorg te bieden. De therapeuten van Care zijn allen BIG-geregistreerd en werken volgens de nieuwste methoden en technieken. Tevens scholen zij zich jaarlijks bij om deze kwaliteit te blijven waarborgen.


Specialisatie Licht en Laser, Oedeem

De therapeuten van "Care" volgen de ontwikkelingen op het gebied van Licht en Laser behandelingen op de voet en werken enkel met de meest geavanceerde Licht en Laserapparatuur, om u de best mogelijke behandeling te kunnen bieden.  

Lynn Otter en Thessa Esser hebben zich naast het behalen van hun titel Bachelor of Health tevens extra laten opleiden aan de Asdonk Schule in Duitsland, daar waar Oedeemtherapie is ontstaan. Na het succesvol behalen van deze opleiding hebben zij gewerkt in verschillende Oedeemklinieken in Duitsland. In deze klinieken worden mensen met extreme oedemen opgenomen.

Samenwerking

Samenwerken voor de beste zorg

Naast de praktijken binnen Gezondheidscentrum Woerden en Medisch Centrum Iepenhof werkt 'Care' ook samen met de volgende zorgverleners. 

Lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten & Kwaliteitsregister Paramedici