Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Nieuws

Nieuwsoverzicht

27-03-19
Maandaanbieding April

Maandaanbieding April

Pigment, ook wel melanine genoemd, is de kleurstof van ons lichaam. Deze kleurstof bepaalt welke huidskleur je hebt, maar ook de kleur van je haren en ogen worden bepaald door melanine. Daarnaast beschermt het pigment je tegen de schadelijke UV-straling uit zonlicht. Soms raakt de aanmaak van melanine verstoort en ontstaat er een ophoping van pigment ofwel een pigmentvlek. Waarom de één hier mee te maken krijgt en de ander niet, ligt aan de mate van blootstelling aan zonlicht maar ook aan erfelijkheid, huidtype, hormonale invloeden en door schade aan de huid. Of u nu pigmentvlekken heeft op het gezicht, lichaam of handen, oppervlakkig, diep, scherp of onscherp begrensd, wij adviseren u graag over de beste behandeling met bijpassend huid- en productadvies.

Afhankelijk van het soort pigment en de locatie zijn er verschillende behandelmogelijkheden. Eén van deze behandelingen betreft een IPL of laserbehandeling. De behandeling met de IPL of laser gaat als volgt; het pigment in de huid absorbeert het laserlicht en zet dit om in warmte, waardoor de overtollige pigmentcellen vernietigd worden. Eerst zal de pigmentvlek donkerder kleuren waarna het lichaam het pigment in ongeveer vier weken opruimt. Er zijn gemiddeld twee á drie behandelingen nodig voor het meest optimale resultaat.

Wat u zelf kunt doen is uw huid dagelijks beschermen tegen UV-straling door middel van een goede antizonnebrandcrème. Op deze manier helpt u de vorming van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen.

Bent u benieuwd naar de behandelmogelijkheden van uw pigment? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met één van onze huidtherapeuten. Bij Care Huid- & Oedeemtherapie wordt u altijd behandeld door Hbo-opgeleide en BIG-geregistreerde Huidtherapeuten die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van licht- en laserbehandelingen.

30-01-19
Maandaanbieding februari - Acne

Maandaanbieding februari - Acne

Heb jij last van acne en zou je dit graag willen verminderen? Dan hebben wij een fijne actie voor jou. In de maand februari krijg je namelijk bij afname van drie acnebehandelingen een gratis Neostrata Clarifying Facial Cleanser t.w.v. €26,80.

Actie voorwaarden

 • De drie behandelingen worden bij de eerste behandeling of intake betaald d.m.v. PIN, hierna ontvang je het gratis product.
 • De drie behandelingen worden uitgevoerd binnen 12 weken.
 • De aanbieding is geldig voor de reinigende behandeling, acne laserbehandeling en/of acne peeling.

 

02-05-18
Vacature zwangerschapswaarneming Huid- & Oedeemtherapeut

Vacature zwangerschapswaarneming Huid- & Oedeemtherapeut

Je bent een (bijna) afgestudeerde Huid- & Oedeemtherapeut met affiniteit voor zowel de medische als cosmedische kant van het vak. Je wilt het beste behandelpad en eindresultaat voor de patiënt en daarom kijk je verder dan de standaard paden. Je kunt zelfstandig werken en vindt het leuk om met andere disciplines samen te werken. Je bent woonachtig in de omgeving van Woerden.  

Herken jij je hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Care Huid- en Oedeemtherapie is een praktijk voor Huid-, Oedeem- & Lasertherapie met twee vestigingen in Woerden. Beide locaties bevinden zich in een gezondheidscentrum, waardoor wij veel samenwerken met andere disciplines.  


Wij bieden een breed scala aan behandelingen zoals; 

 • Acnetherapie; reinigen van de huid, diverse peelings
 • Oedeemtherapie; MLD, ACT, aanmeten tek en compressiemiddelen
 • Verwijderen goedaardige huidoneffenheden d.m.v. elektrocauterisatie
 • Licht- en Lasertherapie met Alexandrite laser, ND-YAG laser en IPL (Duetto MT Evo) voor behandeling van o.a.:
  • Ongewenste haargroei
  • Pigmentvlekken
  • Couperose
  • Acne
  • Beenvaatjes
  • Rosacea
  • Onychomycose   


Wij zijn
per juli 2018 op zoek naar een afgestudeerde Huid- & Oedeemtherapeut voor een zwangerschapswaarneming. In juli en augustus is de inwerkperiode waarbij de uren in overleg zijn. Vanaf september tot en met december zijn de uren 16-24 uur per week. 


Word jij onze nieuwe collega?
Schrijf een persoonlijke motivatiebrief waarin wij jou leren kennen. Mail voor 14 mei de motivatiebrief samen met je CV en foto naar admin@carehuidtherapie.nl, t.a.v. Lynn Otter & Thessa Esser26-01-18
Laserontharen bij ongewenste haargroei

Laserontharen bij ongewenste haargroei

Wilt u niet meer scheren, epileren of harsen? Dan is laserontharing misschien iets voor u!

Veel mannen en vrouwen hebben te maken met ongewenste haargroei. Scheren, epileren en harsen zijn dan ook voor velen een dagelijkse bezigheid. Helaas gaat dit veelal gepaard met rode bultjes, ingegroeide haren en een droge jeukende huid.

Bij Care Huid- & Oedeemtherapie werken wij met het Duetto MT Evo lasersysteem, deze bevat een Alexandrite 755nm laser en een Nd:Yag 1064nm laser. Met dit systeem kunnen wij alle huidtypen, dus ook de donkere (negroïde) huid veilig behandelen.

Met laser ontharen zorgen wij voor een permanente haarreductie. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haartje. Hierna wordt het laserlicht omgezet in warmte en wordt het haarzakje vernietigd. Er kan nu geen nieuwe haar gevormd worden.

Het laserlicht zorgt voor veel warmte in de huid, daarom gebruiken wij tijdens de behandeling een speciaal luchtkoelsysteem om de huid uitstekend te koelen. Dit zorgt voor een minder pijnlijke behandeling en minimale huidreacties zoals roodheid en zwelling.

Bij Care Huid- & Oedeemtherapie wordt u altijd behandeld door BIG geregistreerde Huidtherapeuten die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van licht en laser behandelingen. Bent u benieuwd naar uw ontharingsmogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met één van onze huidtherapeuten en ontvang 20% korting op uw eerste laserbehandeling!

Deze actie is geldig op uw eerste behandeling in februari 2018

 

03-04-17
Jubileum actie #3 april 2017 - Bescherm uw huid van binnen en buiten

Jubileum actie #3 april 2017 - Bescherm uw huid van binnen en buiten

Vorige maand stond onze jubileumactie nog in het teken van de koude stormachtige dagen en het verzorgen van de gedehydrateerde huid. Nu laat de zon zich al af en toe zien! Afgelopen dagen is het al erg mooi weer geweest en helaas hebben wij al wat zonverbrande huidjes voorbij zien komen in de praktijk. De jubileumactie van de maand april staat daarom in het teken van twee paradepaardjes van onze zonbescherming. Onze nieuwste zonnecrème Heliocare 360° Mineral Fluid SPF50 en het zonbeschermingssupplement Heliocare Ultra-D.

We beginnen met de zonnecrème. Zoals u wellicht weet beschermt u zich met een zonnecrème tegen de schadelijke effecten van UV-A en UV-B. Jarenlang bevatte zonnecrème alleen een UV-B filter. Een te hoge dosis UV-B verbrand de huid, geeft schade aan het DNA en kan huidkanker veroorzaken. Afgelopen jaren is uit onderzoek gebleken dat UV-A veel dieper in de huid schade aanbrengt aan de cellen, daarnaast zorgt het ook voor veroudering van de huid. Daarom zit nu in de meeste zonnecrème’s een UV-A en UV-B filter. In de meest recente onderzoeken is naar voren gekomen dat IR-straling (infrarode straling) en zichtbaar licht (HEvis) ook schade aan de huid brengen. IR zorgt voor een afbraak van collageen en zichtbaar licht zorgt o.a. voor pigmentvlekken, huidveroudering en huidkanker. Onze nieuwste zonnecrème Heliocare 360° Mineral Fluid SPF50 beschermt u tegen UV-A, UB-B, IR en HEvis (zichtbaar licht). Nog een mooie bijkomstigheid is dat deze zonnecrème minerale filters bevat.

Met een zonnebrandcrème bescherm je de huid van buitenaf. Je kunt de huid ook van binnenuit beschermen met de Heliocare Ultra-D. Dit is een voedingssupplement die de huid beschermt tegen UV-A en UV-B stralen. Dit supplement gebruik je als ondersteuning naast een zonnecrème en is ook uitermate geschikt voor mensen met een zonneallergie.

De jubileum actie van april is 15% korting op beide zonbeschermingsproducten. Deze kunt u bestellen via onze webshop of bij ons in de praktijk.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

 

01-03-17
Jubileum actie #2 - maart - droge huid

Jubileum actie #2 - maart - droge huid

Geschreven door Thessa Esser

Vandaag, 1 maart 2017, is de meteorologische lente begonnen. Met deze stormachtige dagen voelt het nog helemaal niet als lente aan. Door dit koude weer kun je veel last hebben van je huid. Eigenlijk komt dit niet alleen door de kou, maar voornamelijk door de verwarming die thuis en op het werk aan staat. De lucht wordt daardoor erg droog en dit merk je aan je huid, lippen en luchtwegen. Je huid wordt droog, geeft een trekkerig gevoel en kan heel erg jeuken.

Ik geef je een aantal tips om dit aan te pakken:

 1. Drink voldoende water.
 2. Controleer de vochtigheid in je huis. Is het te droog? Gebruik dan een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid op peil te houden.
 3. Gebruik hydraterende verzorgingsproducten.

Natuurlijk ga ik even wat verder in op tip 3. Op veel verzorgingsproducten staat het woord vochtinbrengend. Eigenlijk klopt deze bewoording niet want we kunnen geen vocht van buitenaf de huid inbrengen. Watermoleculen zijn namelijk te groot om opgenomen te worden door onze huid. Gelukkig maar anders zou je helemaal opzwellen als je lekker in bad ligt. Hydrateren kan wel, hiermee wordt bedoeld dat bepaalde stoffen die in het product zitten vocht uit de diepere huidlagen aantrekken. Gluconolactone is zo een stofje. Gluconolactone is een Polyhydroxy Acid (PHA), dit is een mild zuur wat onder andere de barrièrefunctie van de huid versterkt, de huid exfolieert (dan ben je gelijk van de schilfertjes af), het is een antioxidant en het heeft een wateraantrekkende kracht waardoor het de huid ook hydrateert.

Dit veelzijdige ingrediënt verdient gewoon een plaatsje in de spotlight! Om ons 5-jarige jubileum te vieren zijn alle producten van Neostrata met gluconolactone in de aanbieding.

Je krijgt in maart 15% korting op de volgende producten:

Clarifying Facial Cleanser
Facial Cleanser
Renewel Cream
Bionic Eye Cream
Bionic Face Cream
Ultra Moisturizing Face Cream
Pigment Lightening Gel

01-03-17
Jubileum actie #1 - Februari - De huid van een dertiger

Jubileum actie #1 - Februari - De huid van een dertiger

Geschreven door Thessa Esser

Deze maand ben ik jarig en word ik 30 jaar! Een mooie reden om het eens over de huid van een dertiger te hebben en dan met name de beginnende huidveroudering. Je hebt in je tiener jaren wellicht last gehad van acne. In de jaren daarna neemt dit af en ben je je misschien wat minder bewust van de veranderingen van je huid. En dan opeens ben je 30 en merk je dat die frons rimpeltjes en lijntjes rondom je mond en ogen niet meer weg gaan na een nachtje slapen. Hoe komt dat nou?

We kunnen onderscheid maken tussen twee soorten huidveroudering.

Intrinsieke huidveroudering; de natuurlijke veroudering die veroorzaakt wordt door onze genen. Dit heeft te vooral te maken met het volumeverlies van je vet- en botmassa die je hebt. Daarnaast neemt de aanmaak van het collageen en elastine in de huid af. Collageen geeft je huid stevigheid en elastine houd je huid soepel en rekbaar. Als deze cellen afnemen zal de huid stugger en slapper worden wat weer zal leiden tot rimpels en plooien.

Extrinsieke huidveroudering; de veroudering die wordt veroorzaakt door factoren van buitenaf. De huid is ons grootste orgaan en wordt continue beïnvloedt door externe factoren die de huidveroudering kunnen versnellen. Hierbij kun je denken aan Uv-stralen, roken, overgewicht, vrije radicalen en slaaptekort.


Wat kun je doen?
Om de huidveroudering tegen te gaan kun je de externe factoren aanpakken. Daarbij is een juiste huidverzorging erg belangrijk. Kijk eens kritisch naar je huid en de producten die je gebruikt. Wellicht gebruik je nog producten om puistjes aan te pakken. Grote kans dat je huid nu iets anders nodig heeft.

Voorkomen is beter dan genezen. De zon is heerlijk, hij geeft je warmte en je voelt je er goed door. Helaas zorgt UV-straling, dus de zon en de zonnebank, voor een groot deel van de huidveroudering. Dit kun je tegengaan door je huid dagelijks te beschermen met een zonbeschermingsproduct met minimaal SPF 30.

Daarnaast zijn er ook werkzame ingrediënten die je huid kunnen verbeteren. Vitamine C en Vitamine A (Retinol) zijn wetenschappelijk bewezen werkstoffen die je kunt gebruiken om huidveroudering te voorkomen en te behandelen.

Vitamine C is een antioxidant die ervoor zorgt dat de vrije radicalen (door bijv. de zon of roken) geen schade aan de huid kunnen maken. Daarnaast zorgt vitamine C voor aanmaak van collageen en vermindert het acne en pigmentvlekjes.

Retinol (vitamine A) exfolieert de huid, stimuleert collageenproductie en verbetert het uiterlijk van de huid. Bewezen is dat Retinol pigmentatie, fijne lijntjes en rimpels, de huidtextuur, de teint en kleur van de huid en de hydratatieniveaus van de huid verbeteren.

De ideale dagelijkse huidverzorging tegen huidveroudering

Ochtend

 1. Reinig de huid met een reinigingsproduct geschikt voor je huidtype; Gentle Cleanse, Red Alert Cleanse, Beta Cleanse of Cream Cleanse.
 2. Vitamine C serum; C-tetra of CE-tetra.
 3. Zonbescherming met minimaal SPF 30; Hydr8 day SPF 30.

 Avond

 1. Reinig de huid met een reinigingsproduct geschikt voor je huidtype; Gentle Cleanse, Red Alert Cleanse, Beta Cleanse of Cream Cleanse.
 2. Retinol serum; Retinol 3TR, Retinol 6TR, Retinol 10TR.
 3. Hydraterende nachtverzorging; Hydr8 Night.

Behandelingen
In de praktijk zijn er ook diverse behandelingen mogelijk om de huid te verbeteren. Een peeling of
microneedling behandeling zorgt onder andere voor een snellere celvernieuwing waardoor de huid gladder en egaler zal worden.

Heb je vragen over je huid, behandelingen of producten? Neem dan contact met ons op!

 

 

10-09-15
Acne bij jong en oud

Acne bij jong en oud

Acne, ook vaak jeugdpuistjes genoemd, wordt gezien als een huidprobleem van pubers. Echter zien wij in de praktijk ook veel volwassen mannen en vrouwen die op latere leeftijd last krijgen van acne. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat 90% van de mensen op enig moment in hun leven last krijgt van acne. Om verergering van acne en het ontstaan van littekens en pigmentvlekjes te verminderen is het belangrijk om op tijd professionele hulp te zoeken. Dit kan bij de huidtherapeuten van Care Huid- en Oedeemtherapie in Woerden. Huidtherapeuten zijn HBO opgeleide paramedici en werken veel samen met huisartsen en dermatologen om zo de beste zorg voor de huid te kunnen bieden.

Acne ontstaat wanneer de bovenste laag van de huid verdikt is, de talgproductie verhoogd is en er een aanwezigheid is van bepaalde bacteriën in de huid. De oorzaken van deze drie punten zijn voornamelijk een erfelijke aanleg en hormonale verandering. Dit zie je veelal in de puberteit en wanneer vrouwen zwanger zijn of in de overgang raken. Daarnaast kunnen externe factoren zoals cosmetica, wrijving en plukken aan de huid, stress, voeding, zon en roken een rol spelen.

Door de externe factoren aan te pakken kan de acne al een stuk verminderen. Daarnaast is het raadzaam om de huid regelmatig te laten behandelen bij de huidtherapeut. Door het verwijderen van mee-eters en puistjes kan de huid sneller herstellen, waardoor de kans op het ontstaan van littekens en pigmentvlekjes zal afnemen. De behandeling bij de huidtherapeut kan gecombineerd worden met medicatie, voorgeschreven door de huisarts of dermatoloog.

07-01-15
Pukkels en puistjes

Pukkels en puistjes

Pukkels en puistjes worden ook wel acne genoemd. De meeste tieners krijgen hier mee te maken. De een wat erger als de ander. Zo heeft de ene tiener grote rode pukkels met een gele kop en de ander meer kleine onderhuidse pukkeltjes. Alle soorten acne vragen om een eigen manier van behandelen. Daarom is het verstandig om je over je huid te laten adviseren door een specialist op dit gebied, namelijk de huidtherapeut. Huidtherapeuten zijn HBO paramedisch opgeleide huidspecialisten die veel samenwerken met huisartsen en dermatologen om zo de beste zorg voor je huid te kunnen bieden.

Een korte uitleg over acne:
Acne ontstaan vaak in de puberteit onder invloed van hormonen. Hormonen veroorzaken een abnormale verdikking van de bovenste huidlagen. Daarnaast wordt de talgproductie sterk verhoogd. Deze twee reacties vormen de ideale omgeving voor bepaalde bacteriën in de huid, wat weer ontstekingen veroorzaakt.

Met enkele handige tips en een goede huidverzorging thuis kom je al een heel eind. De reinigingsproducten voor de acne- of onzuivere huid zijn veelal te agressief en kunnen juist de acne verergeren. Let hier op bij de aanschaf van huidverzorgingsproducten! Houd rekening met twee punten bij de verzorging van je huid. Droog de huid niet uit maar smeer de huid ook niet dicht met vette cosmeticaproducten. Beide zullen de acne juist verergeren.

Als huidverzorging alleen niet voldoende is, dan kan een behandeling uitkomst bieden. Het is raadzaam om bij alle mensen met een onzuivere- of acne huid deze regelmatig te laten behandelen bij de huidtherapeut. Zo voorkom je littekens in de toekomst en help je de acne onder controle te krijgen.  De behandeling bij de Huidtherapeut kan gecombineerd worden met medicatie, voorgeschreven door de huisarts of dermatoloog.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies over je huid of de verzorging hiervan? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met een van onze huidtherapeuten. Een acne behandeling bij de huidtherapeut wordt veelal vergoed uit je aanvullende verzekering.

19-12-14
Feestelijke huidverzorgingstips

Feestelijke huidverzorgingstips

De kerstdagen en oud en nieuw zijn in aantocht. Dit zijn uitgelezen dagen om een feestelijke jurk te dragen en jezelf eens lekker op te tutten. Natuurlijk zit niemand te wachten op huiduitslag of een ontstoken oog omdat die leuke glitter mascara van vorig jaar eigenlijk al in de vuilnisbak had moeten liggen. Of misschien wilt u een leuk verzorgingsproduct cadeau doen dan helpen de tips hieronder u met het maken van een keuze.

 • Let op de houdbaarheid van uw make-up en verzorgingsproducten. Bij lang bewaren kunnen bacteriën en schimmels in uw cosmetica groeien die infecties en ontstekingen veroorzaken.

 • Kies bij voorkeur crème in een tube zodat besmetting tussen vinger en crème vermeden wordt.

 • Kies bij voorkeur voor huidverzorgingsproducten zonder toevoeging van parfum en kleurstoffen. Dit zijn ingrediënten waar veel huidreacties door ontstaan.

 • Ook make-up kan huidproblemen veroorzaken of verergeren.

 • Kies bij voorkeur een zwart oogpotlood deze bevat de minst irriterende stoffen. Dit geldt ook voor mascara. Daarnaast is een oogpotlood beter dan een vloeibare eyeliner, hierin zitten veel conserveermiddelen en latex waar u allergisch op kunt reageren.

 • Oogschaduw met lichte tinten geven minder huidreactie dan donkere.


Maximale houdbaarheid    Mascara 3 maanden
Foundation  12 maanden
Eyeliner 6 maanden
Lipgloss 6 maanden
Lippenstift 1,5 jaar


Wil u weten welke verzorgingsproducten onze huidtherapeuten gebruiken neem dan een kijkje op www.huidtherapieproducten.nl

Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond 2015!

Heeft u vragen of wilt u een persoonlijk huidadvies? Bel of mail voor een gratis en vrijblijvend consult.

Care Huid- en Oedeemtherapie – Gezondheidscentrum Woerden - Steinhagenseweg 2G – 3446GP Woerden – 0348-447545 – info@carehuidtherapie.nl – www.carehuidtherapie.nl – www.huidtherapieproducten.nl